Du har ingen varer i handlekurven.

Fingrene av fatet - onsdag 19. august

I onsdagene episode var det duket for familieduell når svigerinnene Vibeke Klemetsen og Janneke Weeden stilte på hvert sitt lag i «Fingrene av fatet».  Vibeke og mesterkokk Charlotte Mohn konkurrerte mot Jannecke og Bård Greni.

Etter en intens halvtime med kokkelering var det Charlotte og Vibeke som stakk av med seieren. Bent Stiansen syns at speketallerkenen deres så ut som kunst og smakte helt fortreffelig. I år er det en stor trend å servere mat på serveringsplanker og fjøler, noe begge lagene valgte å gjøre i denne episoden.

Her følger oppskriften:
Santa Kristina salat

Ingredienser:
2 dl byggryn
4 smaksrike faste plommer, evt fersken
2 ss lynghonning
4 ss akevitt
1 beger rømme
ca 1 ss revet pepperrot
salt, pepper, sukker
eplesidereddik
1 pk ruccolasalat
rapsolje
sitron
12-16 skiver Santa Kristina skinke, langtidsmodnet

Knekkebrød:
4 dl med en blanding av ulike frø
1 dl hakkede mandler
ca 1 dl sammalt mel
ca 1 dl vann

Fremgangsmåte:
Kok byggrynene i lettsaltet vann til de er møre, ca 20 min. Hell av vannet og vend de inn med litt olivenolje, sitronsaft og salt. Del frukten i 2 og ta ut steinene. Varm opp en stekepanne og ha i litt olje, legg frukten med snittflaten ned i panna og stek i 1-2 min til frukten mykner litt og får gyllen farge. Ha på honning og deretter akevitt, flamber frukten. Ta pannen til side og la frukten avkjøle litt. Bland rømme med pepperrot og smak til med salt, pepper, sukker og eddik. Vend ruccolasalaten sammen med byggrynene. Bland frø, nøtter, mel og vann til en fast deig. Kjevle det tynt ut mellom bakepapir og plastfolie.
Stek knekkebrødet i ca 20 min på 200 grader til det er gyllent.