Trend - Moderne balanse

Stramt eller organisk? Klare kontrastfarger eller duse pasteller?
Synes du det er lett å snuble i interiørtrendene? Fortvil ikke, Tilbords har gjort jobben for deg, og identifisert de viktigste interiørtrendene for 2013.

Interiørtrendene endrer seg ikke drastisk fra sesong til sesong slik motebildet kan gjøre; vi investerer fremdeles så mye penger i en sofa, et kjøkken eller et bad, at det er selvsagt at vi skal leve med uttrykket i flere år. Og godt er det. Viktige stikkord i interiørverdenen i dag er nemlig varighet og kvalitet. Vi investerer i god design, og vil ha gjenstander som blir med oss lenge. Det er likevel hevet over enhver tvil at klesmoten spiller en viktig rolle også i interiørverdenen. Mønster, farger og stiler fra motebildet blir raskt fanget opp i interiøret, men sees kanskje først og fremst i tilbehør som servietter, lys, duker og småtekstiler. Og det er nettopp slike detaljer det er morsomt å leke seg med i interiøret - ingenting løfter et interiør raskere enn en ny telysestake! I interiørverdenen opererer man derfor med hovedtrender og undertrender, der sistnevnte er trender som begynner i det små, men gjerne vokser seg større etter hvert. De fleste av oss sitter med en magefølelse på hvilken interiørtrend som umiddelbart appellerer til oss, men for å bekrefte denne magefølelsen er noe av det enkleste du kan gjøre å lage et personlig «moodboard». Sett deg ned med noen av dine nyeste magasiner, både innen interiør og mote, og bla gjennom. Riv ut bilder og sider som appellerer til deg. Lim dem så opp på et A3-ark eller bare legg dem utover på gulvet. Jeg garanterer at du raskt vil se en rød tråd og en stil i det du revet ut. Med dette som bakgrunn vil det være mye enklere å ta utgangspunkt i gjenstander og ting du allerede har, og så supplere med nyheter som enkelt fornyer interiøret.
Tekst: Helle Tjaberg

Moderne balanse
Denne trenden kjennetegnes av enkle og rene linjer, og et ryddig uttrykk. Den kan allikevel ikke kalles minimalistisk av den grunn. Dette fordi den er preget av materialer som tre, glass, og hvit porselen, materialer som skaper spennende kontraster når de møtes. Estetikken henter mye inspirasjon fra skandinavisk design. Struktur og varme tilføres gjennom bruk av farger, tekstiler og enkel strikk. Mønstrene i denne trenden spenner fra geometriske og grafiske til striper og rundinger i ulike former. Fargeskalaen beveger seg fra det klare og friske hvite til ulike lyse grånyanser, men også blå- og grønntoner hører naturlig hjemme her.

Bilde 1
Puter er en enkel måte å fornye på, og det kan være en fin anledning til å leke seg med sterke farger.

Bilde 2
Marmor. Det symboliserer for mange eksklusitet, men fordi populariteten øker er det mulig å finne varianter som passer enhver lommebok.

Bilde 3
Nyanserik. Fargesterkt tapet fra Marimekko.

Bilde 4
Folklorisk! Designeren Andreas Engesvik har hentet inspirasjon fra norske bunader.


Les om den andre trenden som heter Naturlig varme

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER