Du har ingen varer i handlekurven.

Bløtkake med jordbær

Ingredienser

Bunn:

  • 5 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl helmelk, eller juice til dynking

Fyll:

  • 5 dl rørte jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Pynt:

  • 2 dl jordbær
  • 2 dl sitronmelisseblader
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen på 175 grader i ca 30 minutter

Bunn:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Blaand alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl den på rist.

Del kakebunnen i trelag. Dynk bunnene. Visp fløten med sukker til en luftig krem og bland med rørte bær.  Fordel bærkremen over de to lagene. Legg på toppen.

Pynt:
Dekk kaken med vispet kremfløte. Pynt kaken med jordbær og sitronmelisse.