1000 kroner igjen til fri frakt

Bryllupsbilder - fang øyeblikkene

I tillegg til gode minner, er fine bryllupsbilder gull verdt for å se tilbake på de magiske øyeblikkene fra vielsen og festen.

Som alt annet koster en proff bryllupsfotograf penger, men i motsetning til kaken, skal jo bryllupsbildene vare livet ut. Velger dere en proff bryllupsfotograf er dere derfor på den sikre siden. Sørg for å møtes på forhånd slik at dere får forklart deres ønsker til fotografen. Bryllupsbildene skal speile dere, ikke fotografens kunstneriske ambisjoner.

Ønsker dere å gi jobben til en venn eller bekjent, bør dere være trygg på at kvaliteten blir god nok. Her er noen tips til dere og fotografen. 

Riktig utstyr til bryllupsfotografering

Man kommer langt med et godt systemkamera og en linse med god lysstyrke (ikke minst viktig når bryllupsfotograferingen foregår inne). Det kan være praktisk med et stativ. Og det er ikke dumt med en reflektor heller, men det er det nok bare de ivrigste amatørene som har. 

Gode forberedelser

Bestem helst på forhånd hvor bryllupsbildene skal tas og hvordan de skal være. Sørg for en plan B hvis dårlig vær eller noe annet uventet inntreffer. Tas bryllupsbildene ute bør man ha paraply, sitteunderlag, pledd og lignende tilgjengelig. Det siste man ønsker er skitt eller vannsøl på kjolen før middagen. 

Brudeparet bestemmer

Bli gjerne enige om stil på forhånd. Sikter man mot litt mer utradisjonelle motiver, kan det være lurt å sikre seg noen streite bryllupsbilder først.

Nok lys

I bryllupsfotografering er lys er alfa og omega. Ute bør du unngå direkte sollys, finn heller et skyggefullt sted, for eksempel under et tre. Inne bør man bruke lyset fra store vindusflater slik at dette faller rett på eller inn fra siden. Blits er naturligvis et alternativ. For å unngå skarpe og  lite flatterende skygger i ansiktet bør denne siktes mot taket, ikke rett mot brudeparet.

Godt med tid

Stress får ikke frem det beste, verken i bryllupsfotografen eller i de som skal foreviges. Sett av nok tid til bryllupsfotograferingen slik at både fotograf og motiv kan slappe av og ha det gøy. Sørg også for at ikke hele slekten står og tar sine bilder over skulderen på bryllupsfotografen. Disse får masse muligheter etterpå. 

De små tingene

Ikke glem de små tingene rundt bryllupsfotograferingen: Ta bilder av brudeparet og gjestene. Sørg for at noen av disse er mer uformelle og ikke så oppstilte. Men ta også bilder av brudebuketten, ringene, kaken, borddekkingen og andre detaljer som skaper stemningen og vil gjøre minnene rikere.

PS. Bruk gjerne Instagram til å samle flest mulig bryllupsbilder fra dagen, ved å bruke en felles emneknagg. Oppfordre gjestene til å tagge telefonbildene de legger ut i løpet av dagen, slik at dere enkelt finner dem i ettertid.

Bli med i vår Instagram-konkurranse: Årets bryllupsfoto

Trenger du inspirasjon? Søk opp emneknaggen #åretsbryllupsfoto på Instagram. 

Da gjenstår det bare å si ”Smil”!

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER