Du har ingen varer i handlekurven.

Cupcakes/Muffins med smørkrem

Muffins

4 egg
4 dl sukker
6 dl helmelk
1 ts vaniljeessens
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver

 

Glasur

125 g helmelk
125 g sukker
165 g eggeplommer
200g smør (romtemperert)
400g usaltet smør (romtemp.)
1 ts vaniljeessens
Evt. konditorfarge

 

 

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis.
Tilsett melk og vaniljeessens. Ha i mel og bakepulver og
pisk til en glatt røre. Bland til slutt inn smøret.

Fyl muffinsformer 2/3 fulle og stek midt i ovnen på 170oC
i 20 min. Avkjøles på rist.

 

Varm opp sukker og helmelk. Pisk eggeplommene sammen
og spe med den søte melken. Varm blandingen i vannbad til
ca 60oC. Rør hele tiden.


Pisk blandingen videre med en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret gradvis mens du visper. Pisk luftig og glatt. Tilsett vanilje-
essens og evt. konditorfarge. Ha glasuren i en sprøytepose
og dekorer muffinsene.

 


Tips: For en marmorert effekt på glasuren kan du blande kun halvparten med konditorfarge. Bland de to delene av glasuren så vidt sammen før du sprøyter den på kakene.


Tips: Dekorer muffinsene med små vimpler I bordets fargetema.
 

Tips: Lag et lekkert midtpunkt på kakebordet ved å bruke
dekorative muffinsformer og server kakene på et etasjefat.