De beste glassene

Utformingen og størrelsen på glasset utgjør en stor betydning for hvor på tungen vinen lander. Dersom glasset har en stor åpning vil vinen lande på den fremste delen av tungen først, da oppfattes vinen som søt og fruktig. Men drikker du fra et glass med en smal åpning vil vinen lande lengre bak på tungen og oppfattes strammere.

 

Til rødvin: Glass som er lange og slanke passer fint til rødvin. Denne typen glass konsentrerer aromaen og får vinen til å lande midt på tungen for å deretter spre seg. På denne måten blir de ulike nyansene fremhevet og vinen vil fremstå som elegant.

 

En annen type glass som egner seg bra til rødvin er bourgogneglass. Dette glasset har en stor åpning som gjør at vinen lander bredere i munnen og passer utmerket til viner med høyt alkoholinnhold og der man ønsker å fremheve fruktighet.

 

Til hvitvin: Her skal glassene være noe slankere og ha en litt smalere åpning enn rødvinsglassene. I denne type glass vil vinen klare å holde på temperaturen og samtidig fremstå mye friskere.

 

Til portvin: Til portvin anbefaler ekspertene tulipanformet glass. I Østerrike og London har de hatt en undersøkelse der de fleste av verdens portvin eksperter anbefalte glass som er tulipanformet.

 

Til champagne og musserende vin: Glassene må være breie på midten for at vi skal få oppleve aromaen og smale på toppen av klokken for å holde på kullsyren. De høye glassene gjør det mulig å følge boblene som stiger til værs og  jo mindre boblene er, desto bedre kvalitet har vinen.

 

Men for dere som foretrekker det finnes det også et allroundglass. Velg da et bordeauxglass som passer fint til både rødvin og hvitvin. Glasset bør være så tynt som mulig og det må ikke ha en fortykning øverst på kanten.

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER