En liten guide til vasenes verden

Det ideelle er selvsagt å ha et stort utvalg av vaser slik at du alltid har èn som passer til den sorten blomster, og type bukett, som du får i gave. Uansett er det lurt å gå til anskaffelse av vaser som gir plass til rikelig med friskt vann rundt stilkene.

Høye blomster står best i en vase som er litt smalere oppe enn nede.

En bukett av ti røde roser vil stå fantastisk i en vase som har form som en karaffel.

Ta deg tid når du skal kutte stilkene på en bukett. Start forsikig og prøv deg frem. Du vil snart se hvilken lengde som er perfekt til blomster og vase.

En stor vase med bare èn blomst kan være meget dekorativt dersom planten bare er kuttet riktig. At blomsterhodet ligger helt nede i en klar glassvase, er lekkert når fasongen passer.

Små kuvertvaser gir store muligheter til å pynte et bord. har du ikke slike små vaser, kan noen fine eggeglass gjøre samme nytten.

Fire gode vaser
Har du bare plass til fire ulike vaser, mener Finn Schjøll at du skal ønske deg følgende:

1.
Til runde, lubne buketter trenger du en lav vase som kan stå midt på bordet. Det er fint om blomstene har føttene i rikelig med vann. Er vasene trangere i halsen, holder buketten seg bedre på plass. Finn Schjøll sin egen vase, Boblen fra Magnor Glassverk, er et eksempel på en slik vase. I den kan blomsterhodet hvile på en krage rundt åpningen.

2.
En sylinderformet vase er fin til de høye, røde rosene. Ideelt sett bør du ha sylindervaser i flere størrelser. Har du bare plass til en, så velg en som er ganske høy (opptil 40 cm). Da har du alltid noe å sette de langstilkede blomstene i. Her er Alwa og Zig Zag vasen ypperlig.

3.
Den ovale vasen er fantasisk til buketter av tulipaner. Kjøp den stor at den har plass til 20 blomster. I tulipansesongen er en såpass stor bukett overkommelig for alle. Her er Alwa og Zig Zag vasen ypperlig.

4.
Den fjerde av de helt nødvendige vasene, er den du selv liker og som du føler at bærer i seg noe av din personlighet. Er du f.eks svak for blått, kan du velge en blå favorittvase. Den er alltid nydelig til blå blomster, men også til den andre farger for den saks skyld.

Les mer om Boble vasen som Finn Schjøll har designet


Tekst og bilder er hentet fra boken "Til bords Livets store anledninger"

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER