1000 kroner igjen til fri frakt

Forloverens oppgave!

I tillegg til at forloveren må signere vielsesdokumentene, er det også vanlig at han/hun arrangerer utdrikningslag og sier noen gode ord til dere som brudepar under festmiddagen etter vielsen.

Forloveren og utdrikningslaget

Dette skal være brudens eller brudgommens ”siste natt med vennegjengen”, og denne hyggelige markeringen er forloverens ansvar. Selv om det forventes at forloveren organiserer det hele, er det ikke meningen at han eller hun skal gjøre alt alene. Du kan regne med at mange av deltakerne ønsker å stille opp, så oppfordre gjerne forloveren din til å bruke de kreative og organisatoriske kreftene som finnes i vennekretsen. Noen har sikkert kontakter og lignende som forloveren også kan dra nytte av. Planleggingen av utdrikningslaget kan bli en sosial greie, hvor gjester som ikke kjenner hverandre så godt fra før av får sjansen til å bli kjent før festen. 

 

Et godt råd for forloveren er å respektere hovedpersonens ønsker og smertegrenser, det skal tross alt være en fin dag for deg som brud eller brudgom, og dere skal jo være venner etter utdrikningslaget også. I den forbindelse kan det være verdt å merke seg at det blir stadig færre utdrikningslag som først og fremst handler om å sette hovedpersonen i pinlige situasjoner.

Trenden er å skape gode opplevelser og minner for gjengen og den som skal gifte seg. Jenter heller ofte mot spa, storby, koselige hytteturer eller intime middager med god mat og drikke. 

Gutter har gjerne noe mer actionpreget på programmet, som for eksempel paintball eller vannsport. Hva man gjør handler ofte om hva man vet personen liker eller antar vil like, og kanskje kan man oppfylle en drøm i samme slengen. Noen velger nemlig å slå skikkelig på stortromma, og arrangerer opplevelser som tur med helikopter eller strikkhopp. Forloveren din kjenner deg sannsynligvis godt nok til å vite hva du liker og hva som er utenfor komfortsonen, men det er ingenting i veien for  å være tydelig på hva du ønsker deg.

Forloverens rolle på bryllupsdagen

På denne dagen forventes det at forloveren hjelper til med påkledningen. Som brudens forlover er det naturlig å passe på at kjole, slør og blomster sitter som de skal, mens brudgommens forlover har ansvaret for å feste blomsten i knapphullet, sette på mansjettknappene og rette slipsknuten. Forloveren kan med fordel hjelpe til med å passe på at alle avtaler med bryllupsfotograf, frisør og lignende følger skjema.

Som brudepar har dere nok å tenke på og følger neppe nøye med på klokken hele tiden. Det viktigste er likevel å være til stede og sørge for at nervene ikke tar overhånd. Selve høydepunktet for mange forlovere er å holde forlovertalen under festmiddagen. Brudens forlover er ofte fjerde taler, deretter er det brudgommens forlover sin tur.

Forlover - etter bryllupet

I årene som kommer etter bryllupet bør forloveren være en støttespiller og god venn for ekteparet – i gode og onde dager. Han eller hun bør oppmuntre til å ikke gi seg for tidlig om ting blir vanskelig.

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER