1000 kroner igjen til fri frakt

Herregårdsbryllup

Skolen er nå gjort om til kurs- og konferansesenter. Under navnet Sem Gjestegård er den en flott ramme for et bryllup i staselig, og nostalgisk stil. I pausen etter middag med festmat, taler, sanger og alt som hører til, kan gjesten strekke på beina i en velstelt hage før de samles til kaffe, kaker og brudevals. Akkurat slik er det mange som drømmer om at et sommerbryllup skal være.Tekst til bildene (klikk på bildene, da blir de større)
Stativene med de to blomsterkransede hjertene ble laget for å pynte i kirken. Etter vielsen ble de gjenbrukt, og plassert ved inngangspartiet til bryllupsgården. Kronblad fra noen knuste rosehoder er strødd rundt alle dekorasjonene utendørs. I følge Finn Schjøll har de fleste blomsterhandlere til enhver tid roser som er i ferd med å gå ut på dato. Spør om dere kan få med noen slike på kjøpet når dere henter blomstene, tipser han. De fleste er bare glad for å bli kvitt dem.

Når bordet er dekket (som helst bør skje dagen i forveien), er det lurt å gå over med en tørr klut i tilfelle det er kommet støv eller en flekk på glassene. har glassene monogram, så pass på at disse er vendt mot gjesten. Sjekk også om bestikket ligger som det skal ved hver kuvert.

For at bordene skulle gi et lett, luftig og sommerlig inntrykk ble det leid inn hvite trekk til stolene. 

Mange velger å dekke runde bord til store selskap. Her er seks gjester samlet rundt en dekorasjon satt sammen av de mest klassiske bryllupsblomstene: roser, hortensia og orkideer. En slik måte å dekke på skaper mange små selskaper i det store - og gjesten får bedre mulighet til å bli kjent enn når de sitter benket ved langbord i hesteskoform. 

 


De små kuvertvasene med minatyrroser, har også fått plass til bordkortene. Høye, hvite og tente lys forsterker det harmoniske inntrykket.
La deg ikke skremme av flere kniver og gafler ved kuverten. Regelen er å starte ytterst, og spise seg innover etter hvert som nye retter serveres.

Den ene brudepiken bærer foreløpig alle de tre bukettene. De små blomstene er puttet i et håndlaget kremmerhus surret med tau. - Kanskje er det lettere for en liten hånd å holde en hank med en bukett med blomster?

- Pass på at brudebuketten skiller seg fra dekorasjonene i kirken og på middagsbordet, rådet Finn Schjøll. - Brudebuketten skal være eksklusiv, den skal speile brudens personlighet og blomstersorten skal være forbeholdt henne. Denne bruden har valgt seg en raus bukett av La Belle, rosen som kanskje ligger øverst på rangeringen av romantiske blomster. I denne buketten er det også gjort plass til en brudekrone i sisilert sølv. Denne fikk bruden som en gave fra en tidligere nabo.

Finns tips

Symmetri og balanse er viktig når man dekorerer, både med blomster og pyntegjenstander. At det gir en følelse av symmetri, er tilstrekkelig. Husk ordtaket om at "èn er som ingen og to er som ti". Dette gjelder ikke bare småbarn, men i høyeste grad også blomsterdekorasjoner.

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER