Du har ingen varer i handlekurven.

Hjemmelaget iskrem

Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage.
Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.


Jordbæris

Ingredienser 6 personer
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplomme
150 g
sukker
2 dl
melk
2 dl
kremfløte
2 kurv
jordbær

Fremgangsmåte
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av inoen minutter. Fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte- og vaniljemelken og bland godt.

Rens jordbærene. Kjør dem glatte med stavmikser eller kjøkkenmaskin og bland inn. Sett i fryseren eller bruk iskrem-maskin. (Bruker du ikke iskrem-maskin er det viktig å røre rundt med jevne mellomrom, omtrent hver halve time. Det er litt forskjellig hvor lang tid det tar, men mye bør være gjort på 4-6 timer.) Servér gjerne med noen skiver jordbær og litt lønnesirrup.

Oppskrift er hentet hos klikk.no



Vaniljeis
Ingredienser 6 personer
4 stk eggeplomme
100 g sukker
1 stk vaniljestang
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Splitt vaniljestang på langs og skrap frøene over i kremfløten. Pisk kremfløt stivt og bland med eggedosis.
Fyll iskremblandingen i tomme yoghurtbegre eller liknende og sett i fryseren til den har stivnet. Server for eksempel med litt revet sjokolade på toppen.

Oppskrift er hentet hos matprat



Pistasjeis

Ingredienser 4 personer
150 g pistasjenøtter
3 stk eggeplomme
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha selve stangen og frøene i en kjele med melk og fløte. Varm opp til kokepunktet og sett til side.
Pisk eggeplommer og sukker god sammen.
Fjern vaniljestangen fra kjelen. Hell i litt og litt av blandingen i eggeplommene. Rør hele tiden.
Kjør pistasjenøttene til et grovt pulver i en kjøkkenmaskin. Vend dem inn i smeten. 
Ha blandingen i en ismaskin. Om du ikke har ismaskin kan du legge blandingen på et metalfat og sette i fryseren.
For å unngå krystaller må du vende om omtrent en gang i halvtimen helt til det har blitt is.

Oppskrift er hentet hos klikk.no