Hopp til hovedinnholdet

Rått multitalent: Møt Christiane Schaumburg-Müller

Har du oppdaget designserien RAW? En dansk skuespiller ved navnet Christiane Schaumburg-Müller står bak brandet. Salget har eksplodert, både nasjonalt og internasjonalt. Hvorfor? – Helt enkelt fordi det er smakfull stil til en overkommelig pris, sier den rå designeren.

 

 

I Danmark var Christiane Schaumburg-Müller mest kjent for sitt talent foran kamera. 39-åringen slo gjennom med den danske TV-serien «2900 Happiness» i 2007. Siden har hun spilt hovedroller i en rekke filmer og TV-serier, gitt ut bøker, vært programleder for «Skal vi danse» og startet opp livsstil-nettstedet chrichi.dk.

 

Nå er det mange som forbinder henne med borddekkingsserien RAW. I 2016 tok nemlig den interiørinteresserte skuespilleren steget fra filmsettet til designhuset Aida. Her har de sammen gått utallige runder med skisser, form- og fargevalg. Resultatet har en råskap som både forbauser og behager.

 

Dansker og nordmenn har tatt imot kolleksjonen med fryd og iver. Nå dekkes tusenvis av bord med steingods i mørke fargenyanser, gullbestikk og skjærebrett i teak.

 

– RAW har vært en suksess fra dag én, og spesielt serien Northern Green har tatt helt av. Designet appellerer tydeligvis til veldig mange. I tillegg legger vi merke til at flere er opptatt av kvaliteten på det de kjøper. Steingodset er jo både ildfast og garantert ripefritt, sier innkjøper i Tilbords, Kari Innvær.

 

Sjekk ut hele RAW-serien

 

 

– Et brand, en livsstil, en stemning


Schaumburg-Müller har et usedvanlig godt øye for design, stil og fashion. Det har hun blant annet vist gjennom mote- og livsstilsmagasinet «Chri Chri». Sammen med Aida har hun nå lyktes med å overføre sin estetiske sans til tallerkener, bestikk, servietter, skåler og skjærefjøler.

 

Det er viktig for den danske yndlingen å understreke at RAW er mer enn steingods og dekketøy:

 

– Vi er et brand, en livsstil, en stemning. Designet er nordisk, tidløst, i god kvalitet – og til priser som alle kan ha råd til. Min lidenskap er å gi alle muligheten til å smakfull stil inn i hjemmet.

 

Å skape hygge rundt bordet med elementer fra naturen, er både Schaumburg-Müller og Aida opptatte av. De er store tilhengere av å dekke bord med en variasjon av materialer: teak, glass, steintøy – og alltid noe grønt.

 

– Få naturen inn på bordet. Det gir bordet det lille ekstra, sier Schaumburg-Müller.

 

 


Blomstring i ny leilighet


Interessen for interiør slo ut i full blomst i 2011. Da flyttet Schaumburg-Müller fra en trang leilighet til en større og herskapelig bolig med rik historie i veggene.

 

– Da jeg skulle flytte inn i den nye leiligheten gjorde jeg mye research, først og fremst om bygningen selv. Jeg studerte rommene, byggestilen og perioden huset var fra. Leiligheten hadde flotte, arkitektoniske detaljer og mye historie som jeg ønsket skulle avspeiles i innredningen, forteller hun.

 

Dermed var interiørhjulet i gang. Og det bremser ikke med det første.

 


160 års erfaring inn i nytt brand


Det var ikke uten grunn at RAW opprettet Instagram-navnet @raw1835. Den oppmerksomme følgeren har nok skjønt at 1835 var et år av betydning.

 

1835 var nemlig året da den danske keramikkfabrikken Søholm startet opp på øya Bornholm. Fabrikken ble verdenskjent for den høye kvaliteten de fremstilte keramikk. I 1996 måtte de derimot stenge dørene og ble lagt ut for salg. Aida slo til, og med på kjøpet fikk de Søholms enorme arkiver med design, oppskrifter og kunnskap.

 

Dermed overtok Aida kompetanse om det keramiske produktet steingods, som hadde blitt opparbeidet gjennom 160 år. Det utnyttet de selvfølgelig på best mulig måte.

 

Med nye produksjonsteknikker og Christiane Schaumburg-Müllers design omdannet de verdifull kunnskap til det kule og moderne kvalitetsmerket RAW.

 


Schaumburg-Müllers egne RAW-favoritter


Schaumburg-Müller har et spesielt forhold til hver og en produktene i kolleksjonen. Etter litt nøling, går hun med på å peke ut en favoritt:

 

– Et produkt jeg vil fremheve, er den nye kaffekoppen. Denne har vi jobbet lenge med. Det er min favoritt fordi jeg liker å drikke kaffe fra en mindre kopp, og ikke et krus. For meg blir krusene for store. Jeg forbinder krus med te, og ikke kaffe, forklarer hun.

 

Dansker, som nordmenn, er veldig glad i kaffe – og nyter den gjerne fra store krus. Schaumburg-Müller lurer på om hennes preferanse er påvirket av den franske kulturen.

 

– Jeg fyller heller i koppen flere ganger slik at jeg alltid kan drikke varm kaffe. Kanskje det er årene mine i Frankrike som får meg til å synes det er mer sofistikert å drikke kaffe fra mindre kopper. Og så er jo favorittkaffen min cortado, som er en espresso med litt melk. Til det er denne størrelsen perfekt.

 

 

Designeren trekker frem enda to favoritter som hun selv bruker mye – og mener er must-haves for deg som ønsker å skape innbydende middagsbord:

 

1) De store skålene.

– De er utrolig pene på bordet, og de gjør at maten virkelig kommer til sin rett. Du kan servere hva som helst i dem, fra pasta til ris, skryter designeren.

 

2) Gullfarget salatbestikk og serveringsskjeer.

Det sofistikerte serveringsbestikket løfter borddekkingen mange nivå. – Den store forskjellen mellom et flott bord og et smashing bord ligger i detaljene, sier hun.

 


Borddekkingstips til hverdags og fest


Med utallige borddekkinger bak seg, har Schaumburg-Müller funnet en oppskrift på en helt rå borddekking:

 

– Jeg synes den perfekte oppdekningen starter med RAW dekkebrikker, gullbestikk, linservietter og smale vannglass. Med det på plass, er det ikke så mye som kan gå galt.

 

Hun understreker at til middagsselskaper bør du ha dekkebrikker og linservietter på bordet. Deretter er det bare å dekke på tallerkener i fargen du liker best.

 

Designeren elsker å gjøre middagsbordet innbydende, også til hverdags.

 

– Dropp gryter og panner på bordet. Jeg serverer alltid i skåler og på serveringsfat. Du spiser jo også med øynene, argumenterer hun.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.