Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Vil du kjøpe plastfritt? Her er 4 grønne valg

Vil du også ta ansvar for et grønnere miljø? Være en som ikke bare bruker og kaster, men heller kjøpe varer som holder lenger? Her får du tips til 4 grønne kjøp.

 

Heldigvis finnes det sånne som deg. Du har skjønt at det er felles innsats som bidrar til global endring. Du bryr deg om hva produktene du kjøper inneholder og resirkulerer det som resirkuleres kan. For det er oss selv vi må starte med.

Vi i Tilbords er med. Ikke bare fyller vi butikkhyllene med serviser, glass og kjøkkenutstyr som er solide og varer i årevis. Vi setter også krav til leverandørene. Emballasjen skal være laget av miljøvennlige materialer.

Vi erstatter plast med grønne, gode valg slik at det blir lett for deg å være miljøsmart.


1. Bytt ut plastfolien med miljøvennlige matlokk

Har plastfolierullen hatt en tendens til å gå varm? Jo da, det er lettvint – men dessverre ikke miljøvennlig. For som du kanskje har hørt: Selv om flere typer plast er resirkulerbare, blir kun en liten del brukt til nye plastprodukter. Synd, men sant.

Men vi har en grønn smarting på lur. Matlokkene fra Concept Zero erstatter lett mye av foliebruken din.

Disse elastiske matlokkene er laget av silikon – og dermed helt fri for mikroplast. I pakken får du 6 lokk i ulike størrelser som sikkert dekker mange av skålene du allerede har i skapet.

Noen ganger er det såre enkelt å ta miljøvennlige valg. Ta en titt på matlokkene fra Concept Zero

 

 


2. Gjenbruksservise fremfor papp og plast

Har du ikke et piknikservise hjemme, kan det være fort gjort å stikke innom butikken og dytte noen plastglass og pappfat ned i kurva. Men å bruke og kaste gjør ikke den globale søppelhaugen mindre, akkurat.

Ikke er det et billigprosjekt heller. Man kan fort tenke at et par pakker plastkopper ikke koster mange kronene. Men ganger du opp med antall strandturer, teltturer, avslutninger og grillfester, blir det fort en del lapper å telle.

Men har du sett hva Rosendahl har gjort? De går foran som et prakteksempel. Ikke bare lager de et piknikservise i melamin, men de gir det et innendørsdesign. Applaus, Rosendahl. Applaus.

Sjekk ut TAKE-serviset som du like gjerne kan bruke inne

 


3. Boil in bag? Nei, boil in box

Riskokingen blir både rask og enkel med boil in bag-konseptet, men et årsforbruk av disse blir fort en egenprodusert plasthaug du ikke vil vise naboen. Ble du litt utilpass nå? Da burde du sjekke ut Hackit sin boil in box.

I stedet for plastposer, fyller du vann og ris (etter integrert merking) i en nylonboks – og setter så hele boksen med lokk oppi gryta. Enkelt? Ja visst! Miljøvennlig? Definitivt.

Boksen gir nærmest en dampkoker-effekt som gjør at risen blir luftig med myk konsistens. Om du ikke er særlig glad i å servere fra kasseroller, vil du juble over at designet på boil in box aksepteres på middagsbordet. Si takk og farvel til halvlunken ris fra skål. Endelig glovarm ris på tallerkenen å få – fra en sømmelig serveringsbolle.

Vurderer du å kutte ut boil in bag? Ta en nærmere kikk på boil in box

 


4. Sugerør i stål og glass – til hverdags og fest

Hva er en lekker drink eller smoothie uten sugerør? Mangler karakter? Det er kanskje derfor vi alltid har noen sugerør liggende i skuffen – til cocktailparties og bursdagsfeiringer.

Men vi trenger ikke å være dårligere enn de store fast food-kjedene som griper tak i plastproblematikken. Dropp engangs, kjøp heller sugerør i stål og glass. De delikate fargene med blanke overflater komplementerer ethvert glass – både med og uten stett. Om sugerørene er vanskelige å rengjøre? Å, nei da – ikke med denne smarte børsten.

Har du barn som liker å tygge på det meste? Gjem unna glass-sugerørene og server milkshake med stål-sugerør i stedet.

Finn sugerørene som får bli med på neste fest

 


Vil du ta flere grønne valg? Sjekk ut flere av våre miljøvennlige produkter:

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.