1000 kroner igjen til fri frakt

Kjøreplan for den store bryllupsdagen

Å lage en detaljert plan for den store dagen kan være utfordrende, men er likevel svært viktig for at bryllupet skal bli akkurat slik dere ønsker. 

Bryllupet er gjerne planlagt flere måneder i forveien, men vel så viktig er det med en god kjøreplan for selve bryllupsdagen. En detaljert plan gjør det nemlig enklere for alle parter å lage den drømmedagen dere har sett for dere, og på den måten kan dere nyte bryllupsdagen og hverandre i visshet om at alt er under kontroll. Kathrine Sørland er Tilbords´ bryllupsambassadør, og har mange gode tips til hvordan en typisk kjøreplan for et tradisjonelt bryllup kan se ut.

Frisør og sminke:
– Bryllupsdagen er ikke dagen hvor du skal sove lenge. Det er viktig å komme i gang tidlig. Ikke undervurder tiden du bruker hos frisøren. Selv hadde jeg frisørtime allerede klokken ni, selv om vielsen ikke startet før klokken to. Slik kunne jeg roe ned sammen med forloveren min, og nyte et glass champagne i frisørstolen, sier Sørland.

Sørland anbefaler at man i forveien har hatt en prøvetime for bryllupsfrisyren og sminke, slik at alt er planlagt og tilrettelagt på selve bryllupsdagen. På den måten unngår man å bli misfornøyd og kaste bort unødvendig mye tid. Hun råder også bruden til å kle på seg brudekjolen mens hun er hos frisøren. 

Vielse og bryllupsfotografering:

Når det kommer til selve vielsen, er Sørlands aller viktigste råd å passe tiden.

– Det er ingenting som heter ”fashionably late” til sitt eget bryllup. Det er fy-fy! Vær på plass en halvtime før vielsen starter. 

Når vielsen er over, bør brudeparet beregne nok tid til bryllupsfotograferingen, understreker Sørland.

– Bryllupsfotograferingen tar som regel lenger tid enn planlagt, men jeg mener likevel at man ikke bør bruke mer enn to timer. 

Før bryllupsmiddagen:

 Kathrine Sørland råder brudeparet til å alliere seg med slekt og venner som kan ta ansvar for det som skjer i bryllupslokalet mens de selv blir fotografert. De bør sørge for at gavebordet er klart, og at gjestene får en velkomstdrink når de ankommer bryllupslokalet. Det er også fint om gjesteboken ligger klar, slik at gjestene kan begynne å skrive mens de venter på brudeparet.

Under bryllupsmiddagen:

Toastmasterens rolle er svært viktig for en vellykket bryllupsmiddag, mener Sørland.

– Toastmasteren skal geleide brudeparet og gjestene til bordet, og han eller hun må ha full kontroll på det som skal skje under bryllupsmiddagen. Det er helt nødvendig at kommunikasjonen med hovmesteren er god, slik at de sammen kan legge en felles plan for når maten skal serveres og bryllupstalene skal holdes. Bryllupstalene bør helst ikke vare lenger enn fem minutter, og det bør ikke være altfor mange av dem.

Etter bryllupsmiddagen:

Sørland mener et passende tidspunkt for brudevals er mellom bryllupsmiddagen og bryllupskaken. Slik får gjestene litt pause mellom spisingen.

– Det er også fint om det nygifte paret har øvd på dansen på forhånd slik at det blir god underholdning for bryllupsgjestene. Etterpå er det fest og moro resten av kvelden og utover natten. Hun synes det er ekstra fint om brudeparet går først fra bryllupsfesten.

– På den måten blir det litt mer høytidelig. Man skal ikke kimse av bryllupsnatten, da er det nemlig tid for å feire hverandre.

Andre tips til bryllupsdagen:

  • Ikke drikk mer enn to glass hos frisøren. Det siste man vil er å ramle inn kirkegulvet.
  • Spis en ordentlig frokost. Det blir gjerne lite mat før bryllupsmiddagen.
  • Ikke drikk rødvin, spis makrell i tomat eller annen sterkt farget mat etter at den hvite kjolen er tatt på.
  • Ha alltid Kleenex i nærheten, og gjerne en liten veske med speil, mascara og lip gloss.
  • Lytt til bryllupsfotografens råd om lys og location. Husk at bryllupsbildene skal vare for alltid, så tenk klassisk.
X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER