Leskende lemonade og smoothie

Enkelt å lage, forfriskende å drikke. lemonade er kjempegodt på varme sommerdager. Pass på at du bruker godt modne sitroner.

Ingrediens:
8 personer
3 sitroner
1 ss sukker
1 liter vann
isbiter

Slik gjør du:
1. Del sitronene i to, og press ut juicen.
2. Sil saften, og hell over i en mugge.
3. Rør sukkeret ut i sitronsaften.
4. La 1/5 av vannet være varmt (det holder med varmt vann fra springen, trenger ikke kokes), og rør det godt sammen med sitronsaften.
5. Hell i resten av vannet, og sett kaldt.
6. Server med litt isbiter, og en sitronskive.

Hjemmelaget lollipop
Hjemmelaget lollipop lager du enkelt ved å fryse ned smoothie lagvis i isformer. Alt av frukt og bær kan brukes - her har vi brukt smoothie som gjør isen rød og gul. Du kan gjerne ha flere lag og farger, husk bare å fryse ett lag av gangen. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.

Ingrediens:
Rød blanding: 1 dl jordbær, 1 dl bringebær, 1 ss limesaft, 2 ts melis
Gul blanding: 2 skiver frisk ananas, 1 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte:
Rød blanding:
Bland alle ingrediensene i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.
Gul blanding: Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først - deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en ispinneform, en teskje eller lignende og sett i fryseren. Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.Bringebærsmooth-is
Fryst smoothie er en morsom dessert å lage, og gjerne sammen med barna. Her er bringebær brukt, men du kan gjerne bruke andre bær, om du ønsker det.

Ingrediens:
250 gr bringebær
1 stk banan
3 dl valgfri fruktjuice
3 ts melis

Fremgangsmåte: Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin. Frys ned i små former eller begre, gjerne som er så smale som mulig. Stikk en ispinne i og sett i fryseren. Ta formene eller begerne ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.

Gulrot- og ananassmoothie
Det blir enklere å komme opp i 5 om dagen hvis du inkluderer grønnsaker i smoothien. Her har vi bl.a. brukt gulrot som egner seg utmerket i smoothie sammen med frukt og/eller bær.

Ingrediens:
2 skiver frisk ananas
1 dl appelsinjuice
1 stk gulrot
2 dl yougurt naturell

Fremgangsmåte: Rens og skjær ananas og gulrot i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først - deretter yoghurt, ananas og gulrot. Kjør blandingen du får til en glatt smoothie. Server smoothien med én gang.Oppskriftene er hentet fra Godt.no og Opplysningskontoret for frukt og grøntX

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER