Du har ingen varer i handlekurven.

Leskende lemonade og smoothie

Enkelt å lage, forfriskende å drikke. lemonade er kjempegodt på varme sommerdager. Pass på at du bruker godt modne sitroner.

Ingrediens:
8 personer
3 sitroner
1 ss sukker
1 liter vann
isbiter

Slik gjør du:
1. Del sitronene i to, og press ut juicen.
2. Sil saften, og hell over i en mugge.
3. Rør sukkeret ut i sitronsaften.
4. La 1/5 av vannet være varmt (det holder med varmt vann fra springen, trenger ikke kokes), og rør det godt sammen med sitronsaften.
5. Hell i resten av vannet, og sett kaldt.
6. Server med litt isbiter, og en sitronskive.

Hjemmelaget lollipop
Hjemmelaget lollipop lager du enkelt ved å fryse ned smoothie lagvis i isformer. Alt av frukt og bær kan brukes - her har vi brukt smoothie som gjør isen rød og gul. Du kan gjerne ha flere lag og farger, husk bare å fryse ett lag av gangen. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.

Ingrediens:
Rød blanding: 1 dl jordbær, 1 dl bringebær, 1 ss limesaft, 2 ts melis
Gul blanding: 2 skiver frisk ananas, 1 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte:
Rød blanding:
Bland alle ingrediensene i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.
Gul blanding: Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først - deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en ispinneform, en teskje eller lignende og sett i fryseren. Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.Bringebærsmooth-is
Fryst smoothie er en morsom dessert å lage, og gjerne sammen med barna. Her er bringebær brukt, men du kan gjerne bruke andre bær, om du ønsker det.

Ingrediens:
250 gr bringebær
1 stk banan
3 dl valgfri fruktjuice
3 ts melis

Fremgangsmåte: Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin. Frys ned i små former eller begre, gjerne som er så smale som mulig. Stikk en ispinne i og sett i fryseren. Ta formene eller begerne ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.

Gulrot- og ananassmoothie
Det blir enklere å komme opp i 5 om dagen hvis du inkluderer grønnsaker i smoothien. Her har vi bl.a. brukt gulrot som egner seg utmerket i smoothie sammen med frukt og/eller bær.

Ingrediens:
2 skiver frisk ananas
1 dl appelsinjuice
1 stk gulrot
2 dl yougurt naturell

Fremgangsmåte: Rens og skjær ananas og gulrot i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først - deretter yoghurt, ananas og gulrot. Kjør blandingen du får til en glatt smoothie. Server smoothien med én gang.Oppskriftene er hentet fra Godt.no og Opplysningskontoret for frukt og grønt