Menyforslag til bryllup

Det synes Michael Skiri, restaurantsjef ved Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo, at er litt kjedelig. Han har følgende menyforslag til deg som ønsker en klassisk bryllupsmeny, med litt fornyelse i forhold til gjengangere som kremet suppe, og stek med grønnsaker.

Ristet kamskjell med blomkålpurè og grillet asparges.
Kveite med linseragu og baconcrisp.
Filet av kalv med pommes fondant, ristede grønnsaker og madeirasjy.
Sjokoladefondant med marinerte jordbær og bringebærsorbet.

Ellers oppfordrer han til å tenke årstid og ta hensyn til råvarene i distriktet. - Langs kysten kan det være naturlig med en skalldyrsbuffè på sensommeren og høsten, mens man i innlandet kanskje heller går for elg, mener han. -De senere årene er det også blitt vanlig å by på hjort, i form av stek eller fileter.

En tapasbuffè trenger ikke begrenses til mat fra middelhavsområdet, mener Skiri. - Sushi og andre småretter fra det asiatiske kjøkken er fine å blande med det spanske.

Michael Skiri tilhører en generasjon som er oppvokst med tapas. Han mener at et godt utvalg av småretter er genialt, også som mat til en bryllupsfest.
- En tapasmeny kan gjøres eksklusivt, eller enkel, alt etter lommeboken, ambisjonsnivå og hvilken anslag festen skal ha, sier han.
De kalde tapasrettene kan enten stå på en buffè, eller settes ut på bordene og der sendes rundt blant gjestene. Ulempen med en buffè er at gjestene må reise seg hele tiden, noe som kan virke forstyrrende i forhold til talene. Fordelen er at de kan også mingle litt mens de er oppe og henter mat. De varme rettene mener Skiri at bør sendes ut til bordene etter hvert.
- Tapas er både litt moderne og svært velsmakende, mener restaurantsjefen. - At gjestene hele tiden må sende hverandre matrettene, pleier å skape god stemning rundt bordene.

Klikk på de små bildene, da blir de større.
Bilde 1. En sashimi av tunfisk pleier å få bein å gå på.
Østers er eksklusiv mat som gjør seg godt på tapasbordet.

Bilde 2. Spanske kjøttboller, albondigas, er en selvskreven rett på tapasbordet.
Lekkert servise i benporselen.

Bilde 3. Manchego-ost med frukt og fikenmarmelade er en klassiker i de spanske tapasbarene.
Micheal tips: Rause skåler med terninger av fetaost og ulike sorter oliven, er anvendelig festmat. De kan stå fremme på tapasbordet, men er også digg å hente frem igjen utpå kvelden når gjestene kanskje blir småsultne og trenger noe å tygge på.

Tekst og bilder er hentet fra boken "Til bords Livets store anledninger"

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER