Du har ingen varer i handlekurven.

Oppskrift på Norges beste pizza

Pizza med chevre, pinjekjerner, spekeskinke og flytende honning.
Smør bunnen med pesto og legg på tynne skiver/biter av chevre
(her har vi brukt 50 gram, kan egentlig anbefale å bruke enda mer
Chevre, det var bare helt nydelig).

Strø over pinjekjerner som er ristet i tørr stekepanne først,
og litt revet vanlig ost sammen med noen oppdelte cherrytomater.
Stek på 250 grader i ca ti minutter.
Legg på ruccola og tynne skiver spekeskinke.
Toppes med flytende honning.


Hjemmelaget pesto: 1 potte basilikum, 75 gram parmesanost, 1 fedd hvitløk, en halv desiliter olivenolje og 5 ss pinjekjerner som er ristet i stekepanne først – enten knust i morter eller med stavmikser.




Pizza med røkelaks og mozzerella.
Lag vanlig pizzabunn
Fyll:
60 gram røkelaks
125 g røkt mozzerella i skiver
1 ½ ts hakket frisk gressløk
nykvernet pepper
olivenolje til drypping
saften av ½ sitron

Forvarm stekeovnen og pizzasteinen til 225 grader. Dryss litt mel på pizzasteinen først. Kjevle ut deigen, legg deigen rett på den varme pizzasteinen. Vær lett på hånden. Fordel røkelaks på deigen. Legg et jevnt lag osteskiver oppå. Dryss gressløk på toppen. Krydre etter smak med salt og pepper. Drypp olivenolje over pizzaen til slutt. Stek pizzaen på nederste rille i ovnen i ca 15 minutter, til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og drypp sitronsaft over den. Du kan også gi den noen dråper med olivenolje. Server straks.

Pizza med hvit saus, rød løk, spekeskinke og blåmuggost.

Pizzasaus:
2 dl creme fresh

4 fedd hvitløk

1 ts oregano

Alt røres sammen

Fyll:

6 – 8 Søte små tomater (delt i to ved ”ekvator”)
Rødløk (skjæres i skiver)
ca 50 gr Spekeskinke
Parmesan (bruker ostehøvel for å få litt store flak)
Blåmuggost, Pizza-ost og Oregano

Lag vanlig pizzabunn
.
Smør pizzasausen over bunnen. Dryss over pizza-ost. Spre utover de halve tomatene med snittsiden opp. Riv spekeskinkeskivene i to-tre og fordel utover. Legg flak av parmesan i ledige plasser op pizzaen. Gjør det samme med blåmuggosten. Strø over rødløk og litt oregano på toppen. Sett så pizzaen inn i godt varmet ovn. Brukes pizza-sten, følg bruksanvisningen på bruk av den. Brukes stekebrett, så la det stå i ovnen mens den varmes. Varm da gjerne ovnen til maks temp, og skru ned når pizza settes inn. Skli da pizzaen over fra bakeplate til den varme stekebrettet. Stekes 225 grader i ca 10-15 minutt.Pensle gjerne pizzakantene med olivenolje like etter den er tatt ut av ovnen. Jeg bruker gjerne en olivenolje med chili. Ringle også litt olje over hele pizzaen.Topp gjerne med mer spekeskinke og ruccula like før servering.

Pizza med pesto, serranoskinke og mozzerella.

Bunn:
500g grovbakst
1ts salt
1pk tørrgjær
30g olivenolje
3dl vann

Topping:
2 ss rømme og 1 ss pesto smøres over utkjevlet deig. Legg så over serrano-skinke slik at det dekker hele bunnen. Dryss over ferdigraspet mozerellaost. Stekes i midten av ovnen ved 225 grader i ca 13.min. Serveres med frisk ruccola og tomater.





Pizza med pære, valnøtter, blåmuggost og ruccola.


Ingredienser:
Olivenolje, Salt, Pepper
Muskatnøtt (enten malt, eller hel som du rasper selv)
100 gram revet mozzarellaost
1-2 pærer i tynne skiver (bruk potetskreller eller mandolin for å få skivene tynne nok)
80 gram gorgonzolaost
40 gram valnøtter, hakkede
En håndfull ruccola
Noen dråper hvitvinseddik (kan sløyfes)
1/2 teskje revet sitronskall

Varm pizzasteinen inne i ovnen på 250 grader. Strø et tynt lag hvetemel på den varme pizzasteinen, og legg deigen oppå. Pensle deigen med olivenolje og strø over litt salt, og rikelig med pepper og muskatnøtt. Ha på mozzarellaost, pæreskiver, og halvparten av gorgonzolaen og valnøttene. Stek i 5-10 minutter, følg med underveis så den ikke blir brent. Mens pizzaen steker blander du 1 ts. olivenolje, noen dråper hvitvinseddik, sitronskall, og litt salt og pepper godt, før du vender dressingen inn i ruccolasalaten. Når pizzaen er ute av ovnen drysser du på resten av gorgonzolaen og valnøttene, før du sprer ruccolaen med dressing på toppen. Server og nyt!