Kai Shun kniver

Kai Shun - de beste kniver fåes hos Tilbords:

Tre faktorer som kjennetegner en god kniv
Hardhet
• En knivs hardhet kommer an stålsammensettingen i kniven, og hvilken varmebehandlingsprosess  som er brukt. Gode varmebehandlingsteknikker vil tillate produsenten å øke hardheten
• For å definere denne hardheten bruker vi en Rockwell skala.  Den definerer hvor hardt at stål er, jo høyere tall desto  dess hardere stål.
• Hardheten på stålet er viktig fordi hardere stål bidrar til å holde kniven skarp lengre.

Sliping
Dette henger sammen med hardheten. En kvalitetskniv skal holde seg skarp lenge enn en billigere kniv. Kniven skal skjerpes hyppig og lite.  Da holder eggen seg skarp over tid.

Håndtak
En kvalitet knivskaftet motstår ideelt bakterier og vanninntrenging. Nagler eller epoksy er ofte brukt for å feste håndtaket. Mange ulike former og fasonger, men de viktigste kvalitetskriteriene  materialtype og  evne til å motstå bakterier og vann.

Form har funksjon
Høy spiss
Baksiden av bladet er rett mens eggen er buet, f. eks på en universalkniv. Denne formen tillater bladet skal heves fra skjærebrett med en rullende bevegelse.

Midt spiss

Både ryggen av bladet og skjærekanten er svakt buet, som avsluttes i et punkt. Med en markert spiss som dette (for eksempel på en kokk kniv) bladet kan lett brukes til skjære opp stek, biff og andre kjøttvarer.

Lav spiss

Baksiden av bladet er krummet mens skjærekanten går rett opp til punktet. Denne formen tillater jevn, rett kutting på et skjærebrett uten å hakke, Typisk grønnsakskniv

Santoku - Blad med luftlommer
Navnet stammer fra luftlommene som er plassert vekselvis på hver side av bladet, noe som gir kniven en spesielt fin skjærekant. Luftlommene gjør at ingrediensene skiller lett fra bladet. Dermed får man veldig fine skiver (f. eks laks) som kan kuttes uten problemer.


Testvinner hos Klikk.no

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER