Du har ingen varer i handlekurven.

Pavlova

 

(Oppskriften dobles ved bruk av firkantet springform 40x28x5 cm)

 

Marengsbunn

4 eggehviter

½ ts salt

250 g sukker

2 ts maizena

1 ts hvitvins-

      eddik

 

 Fyll:

1 pk vaniljekrem

3 dl kremfløte

2 ss sukker

5 pasjonsfrukt

300 g friske bær

 

Slik gjør du:

Ha romtempererte eggehviter I en ren, tørr bolle av rustfritt stål. Pisk dem sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene I skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen I sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy

 

Stekes I stekeovn 160 C, ca 1 time.

 

Stek kaken til bunnen er sprø på utsiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå I stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


Fordel vaniljekrem utover bunnen (Bruk gjerne ferdigkjøpt). Pisk fløte og sukker til myk krem og ha over. Pynt med frukt og friske bær.

 

Tips: Marengsbunnen kan lages flere dager I forveien. La den ligge et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

Tips: Varier fyllet med ulike typer frukt og bær, etter sesong.