Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Jenter på flukt

Jenter på flukt

Pippi of Today er et initiativ fra The Astrid Lindgren Company i samarbeid med Redd Barna som støtter jenter på flukt.

2020 er et jubileumsår med spesielt fokus på barn på flukt. Gjennom samarbeidet med Design House Stockholm og Astrid Lindgren AB kommer Pippi Langstrømpe til å bidra til å gi støtte til Redd Barnas arbeid for jenter på flukt. Design House Stockholm har designet og produsert et jubileumskrus med sterke Pippi-symboler, hvor deler av salget går til Redd Barna.

Jenter på flukt er dagens Pippi
Pippi Langstrømpe ble skapt av den svenske forfatteren Astrid Lindgren i 1945. Andre verdenskrig var akkurat slutt, og millioner av barn var på flukt. Fra en verden ødelagt av krig, skrev Astrid Lindgren om en helt ny type jentekarakter. En sterk, snill, nysgjerrig, anti-autoritær og leken jente som får ekstraordinære ting til å skje.

I dag er enda flere jenter tvunget til å forlate hjemmene sine, og ikke bare flytte til nye byer, men også til nye land. De trenger styrke, mot og håp for å takle utfordringene de vil møte og finne veien til en lysere fremtid. Støtt jenter på flukt - dagens Pippi!

Verdens sterkeste jenter
Antallet barn på flukt er i dag større enn noen gang før - mer enn etter andre verdenskrig for 75 år siden, da den første Pippi-boken ble utgitt. Vi vet veldig lite om jenter på flukt, historiene deres og deres behov for beskyttelse. 2020 er året da historiene deres blir hørt. Hundrevis av partnere deltar globalt for å støtte Pippi of Today. Alle innsamlede midler går til Redd Barnas arbeid med barn på flukt.

I hver jente er det en Pippi, og akkurat som Pippi fortjener hver jente sjansen til å ta kontroll over sin egen historie.

Pippi kåres jevnlig til verdens kjæreste barnebokkarakter. Den 9 år gamle jenta som kom alene til Sverige er selvstendig, kvikk, raus og lar aldri noe - eller noen - rokke ved selvtilliten. I år fyller Pippi 75 år og i den sammenheng setter Redd Barna fokus på alle jentene som er i Pippis situasjon i dag.

 

Les mer om prosjektet på reddbarna.no/pippi

 

Pippi Jubileumkrus
I forbindelse med at Pippi Langstrømpe fyller 75 år i 2020 lanseres fire krus, med de ikoniske kjennetegnene til Pippi. Pippi vil alltid være 9 år og er fortsatt den sterkeste jenten i verden med sine søte fregner og røde hår. Den første boken om Pippi, skrevet av Astrid Lindgren, ble lansert i 1945, rett etter andre verdenskrig.

Ved å kjøpe ett av disse krusene, vil du bidra med 10 kr til Redd Barna sitt program for flyktningjenter.

 

 

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.