Servisets vei fra fabrikk til butikk

Tekst: Christina Sundli-Härdig


Kvalitetsporselen fra Royal Porcelain
Royal Porcelain er en av verdens ledende produsenter av høykvalitets serviser. Deres fabrikk i Kankoi i Thailand har en produksjonskapasitet på over 30 millioner deler hvert år, og de eksporterer til mer enn 50 land over hele verden

Deres eget inhouse designteam jobber med eget design, og i tett samarbeid med sine kunder. De har mottatt flere internasjonale priser, deriblant den internasjonalt anerkjente utmerkelsen for god design, Red Dot Design Award for serviset Prime White. De samarbeider med, og produserer for flere av de mest prestisjetunge brand i verden. Fabrikken overholderde strengeste krav innenfor porselensindustrien.

Tilbords har enerett på salg av Royal Porcelain i Norge, og har gjennom 11 år bygd det til å bli et av landets største merkevarer innen porselen.


Supplerer til trendbildet
Reidun Seternes er mangeårig kategorisjef i Tilbords og har lang erfaring innenfor glass og serviser. Hun forteller hvordan Tilbords utvalg innen serviser blir utarbeidet. – Når vi skal lage nye serviser ser vi etter hva som trengs i kolleksjonen. Hvilke serviser som allerede er i sortimentet vårt og hva vi bør supplere med i forhold til trendbildet, sier hun.

Tilbords samarbeider med Royal Porcelain om hvordan kjedens servisekolleksjon skal se ut. I tillegg til to årlige turer til Thailand treffes designere og leverandører på trendmesser i løpet av året. Her henter Tilbords inspirasjon og holder et nøye overblikk over markedet. – Det er viktig at vi hele tiden er der det skjer, forteller kategorisjefen.

Tilbords utarbeider egne trendkart som viser hvilken retning kjedens innkjøpere skal følge. Ut fra dette velges farger, uttrykk og mønster, som  medbringes til Royal Porcelain. Her legges trendskissene frem for deres designere. I etterkant blir forslag på dekorer sendt tilbake til Norge for godkjenning, og prøver kan lages og godkjennes før produksjon settes i gang. Fra idé til sluttprodukt kan det ta alt fra seks måneder til to år. 

 

Fokus på det klassiske og moderne
Servisesortimentet hos Tilbords skal ha noe for en hver smak. Noen serviser er helt rene i stilen, mens andre har fargerik dekor og glasur eller særegne former. 

Reidun har vært lenge i bransjen og vet mye om hva som selger i det norske markedet. –Vi skal være både klassisk og moderne, og vi ønsker å “treffe” flest mulig servisekunder. En av våre bestselgere har vært Royal Porcelain sin Platinum-serie.  Den har vært lenge i vår kolleksjon, sier hun og viser frem servisene i showrommet hos Tilbords. Her er det dekkede inspirasjonsbord og vegger fylt med alt man kan ønske seg innen serviser. 

 

Et servise for hver anledning
Det er forskjellige typer av serviser. Finserviset er gjerne mer eksklusivt enn hverdagsserviset og brukes til spesielle anledninger. Hva som faller innunder hvilken kategori er veldig forskjellig, og hva man karakteriserer som finservise avhenger av type bruk og personlig smak.

Før gikk gjerne servisene i arv, men nå ønsker man gjerne at serviset skal følge ens egen smak og matche interiøret for øvrig. Noe av det som har endret seg de siste årene er at mange gjerne kjøper flere serviser. I tillegg til ett hverdags- og ett festservise er det også blitt mer vanlig med et tredje servise, for eksempel til “klubbkvelder”. 


Bryllupsfavoritter
– Det er helt klart brudepar som er den største kundegruppen når det gjelder serviser. Det er en tid i livet hvor man investerer i et komplett servise. De velger ønsker seg gjerne finservise til tolv personer, forteller serviseeksperten.

Noen bryllupsfavoritter stikker seg frem. Angelina Platinum var nytt i 2009 og har stor suksess. Silver Paisley er et annet servise på mange ønskelister. – Vi har nettopp lansert serien Prime White, en nydelig serie med en spesiell form. Jeg tror vi kommer til å se denne på mange gavebord fremover.

Reidun forteller at det viktigste du bør tenke på når du skal velge servise er at du liker det godt. Det er et servise som skal pryde bordet ditt i mange år. Det er ikke nødvendig å velge det samme middagsserviset og kaffeserviset. Miksing og kombinasjon av flere serviser er også mulig. – Det viktigste brudeparene gjør er å velge etter hjertet, avslutter hun.

 

Les her hvordan du setter sammen deler til et komplett servise>

 

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER