Slik tar du vare på kjøkkenknivene

Rengjøring 

Renhold av kjøkkenknivene er meget viktig, både for bruken og for knivens levetid. Kniver skal vaskes i varmt vann umiddelbart etter bruk, og tørkes grundig. Matrester og fuktighet tærer på metallet og kan skape korrosjon (overflaterust). Hvis korrosjon oppstår kan dette fjernes med Jif skurekrem og en tørr klut. Kniver har prinsipielt ikke godt av å vaskes i oppvaskmaskin, fordi dette kan skade bladet. Unntaket er keramiske kniver.

 

Oppbevaring 

Kjøkken kniver skal oppbevares slik at de ikke rører ved hverandre eller andre metalgjenstander. Kjøkkenskuffen er derfor et dårllig valg. Kniver oppbevares best i knivblokk eller på en sterk knivmagnet. Da unngår du skader på knivbladet.

 

Sliping 

Alle kjøkkenkniver skal slipes med jevne mellomrom, gjerne hver gang de brukes. Skjerpestål anbefales til daglig bruk. 

Slik gjør du det:

1) Fukt gjerne kniven før du begynner.
2) Kniveggen plasseres ved skjerpestålets spiss i en vinkel på 20 grader.
3) Trekk kniven med lett hånd langs skjerpestålet, og gjenta på den andre siden.
Fortsett til kniven er skarp. Gjør du dette hyppig, trengs bare noen få drag på hver side.

Kniver som er laget av stål som er over middels hardt bør slipes mot porselen- eler diamantbelagte skjerpestål. Dette fordi kniver bør slipes mot et materiale med noenlunde samme hardhet. Noen ganger kreves et bryne for sliping. Dette kan være når kniven er blitt sløv eller det er lenge siden den er skjerpet. Kniven bør slipes opp på en slipeflate med grov struktur først (slipestein) og deretter slipes på fin slipeflate.


Slik velger du riktig kjøkkenkniv> 

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER