1000 kroner igjen til fri frakt

Søt musikk – også under vielsen

Den rette musikken kan løfte vielsen til nye høyder og være med på å skape en fantastisk stemning!

Det er få virkemidler som er sterkere enn musikk, og dette kan virkelig sette stemningen for vielsen. Det lønner seg å tenke gjennom hva slags atmosfære dere ønsker. Skal bryllupsmusikken være høytidelig og storslagen, enkel og sart, rocka og spesiell, glad og festlig eller litt av hvert? Bryllupsmusikken bør også reflektere dere som par. Dersom musikkinnslagene er personlige, blir vielsen ekstra unik og rørende.

Musikk til kirkebryllup

Kirkebryllup og orgelbrus hører gjerne sammen. Dersom dere har valgt å gifte dere i en kirke, har dere allerede valgt en høytidelig og opphøyet ramme. Organisten eller kantor spiller normalt til inngang, utgang og til salmene. Både kantor og prest kan ha gode forslag til hvilken musikk som passer til bryllupet. En del brudepar vil ha de tradisjonelle brudemarsjene, med Mendelssohns bryllupsmarsj fra «En midtsommernattsdrøm» som innmarsj og Wagners brudekor fra «Lohengrin» som utmarsj. Andre velger norsk folkemusikk. Det finnes flere vakre norske brudeslåtter arrangert for orgel. Dere kan også velge blant de mange øvrige brudemarsjene fra det klassiske repertoaret. På menighetenes nettsider finnes det ofte innspilte eksempler på bryllupsmusikk til gjennomlytting. Sjømannskirken har også en nyttig gjennomgang av 30 kjente brudemarsjer.

Vakre salmer og soloinnslag

Det skal være minst to–tre salmer i en kirkelig vielse. Den nye salmeboka fra 2013 har en stor sjangerbredde, så det bør ikke være noe problem å finne noen som passer for dere. I tillegg er det fint med et par soloinnslag under vielsen. Da blir bryllupsmusikken mer personlig. Dette må dere ordne på egenhånd, og her står dere temmelig fritt. Den endelige planen for musikken under vielsen lager dere sammen med presten når dere treffes til samtale. Da er fint å være godt forberedt, slik at dere har noen alternativer å snakke om.

Andre vielser

Dersom dere gifter dere hos byfogden/tingretten er både tiden og plassen begrenset. Det er likevel åpning for et kort musikkinnslag eller diktlesning.

Hvis dere blir viet i eget festlokale, eller utendørs, er handlingsrommet for bryllupsmusikken stort. Da kan dere velge alt fra visesang til metalband. Det er selvsagt også mulig å bruke ferdig innspilt musikk ved inn- og utgang. Dersom vielsen foregår ute, er det ekstra viktig med et godt anlegg. Akustisk lyd kan fort forsvinne utendørs, med mindre dere velger et litt større ensemble. En strykekvartett har for eksempel mye og flott lyd og trenger ingen ekstra høyttalere eller mikrofoner. Det samme gjelder kor.

Husk at en flink musikkarrangør kan gjøre favorittsangen deres mer bryllupsvennlig og tilpasse den de instrumentalistene dere måtte ønske eller ha tilgang til.


Lykke til med musikkvalgene!

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER