Stiernholm - Vino Classico

Gode glass gjør vinen bedre
For å nyte vinen, stilles det visse krav til hvilke glass man velger.
All vin vil nemlig forandre seg positivt i gode glass. Dette gjelder også for enkle viner. Det aller viktigste er at glasset kurver innover, slik du ser det på Stiernholm Vino Classico.  

Det gjør at du smaker på vinen med luktesansen før du drikker. Samtidig vil et glass som er kurvet innover gjøre det naturlig å bare fylle halvfullt, som er den maksimale mengden man bør fylle i glasset. Det optimale er faktisk å helle opp til en tredjedel av glasset, for å smake vinens aroma. Vinens temperatur er også viktig. Her det mange som feiler. Hvitvin serveres best litt over kjøleskapstemperatur, mens rødvin skal holde litt under romtemperatur.
Glassene skal dessuten helst være tynne, det bidrar til bedre smaksopplevelse. Det gjelder for øvrig alle drikker, faktisk også øl. Det er imidlertid ikke nødvendig at alle typer vin har sine egne glassvarianter. Både hvitvin og rødvin trives og utvikler seg fint i allroundglass. Unntaket er de mest eksklusive dråpene – stor vin fortjener nemlig også litt store glass. Særlig kraftige og dyre rødviner kommer bedre til sin rett da. Stiernholm Vino Classico har både gode allroundglass og glass tilpasset de store vinene. 

Tilbords egen glassekspert, Øyvind Brundtland, bekrefter at trenden går mot større glass. 
- I dag er glassene større enn tidligere. Det gjør at vinen får mer luft, slik at smakene kommer mer til sin rett, forklarer han. Brundtland mener Stiernholm Vino Classico er et utmerket valg av glass. Designerne bak serien rådførte seg med vineksperter under utviklingen, og glassene har slått veldig godt an både blant vanlige vinelskere og mer kresne vinkjennere.  De er også valgt som vinglass på en rekke velrenommerte ­restauranter i Europa.  

- Dette er en god investering – Stiernholm Vino Classico er mye glass for pengene, sier han. 

Produsert i blyfritt krystall og er garantert for oppvaskmaskin!

Serien består av 12 ulike glass for enhver anledning.
Rødvin - hvitvin - portvin - bordeaux - champagne - øl - coctail - cognac - snifter - vann og dram.

Stiernholm Vino Classico er produsert av Spiegelau i Tyskland og forhandles kun hos Tilbords.

Les mer om vinglass.

X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER