1000 kroner igjen til fri frakt

Toastmasterens rolle

Å være toastmaster krever sin mann eller kvinne. Gjestene har ofte store forventninger, og som så mye annet handler et vellykket resultat om grundige forberedelser.


Det vanligste er å bruke en venn av brudeparet som toastmaster. Det er en krevende oppgave, og den dere velger bør være vant til å snakke i store forsamlinger eller fremstå som et naturlig valg på andre måter. Det er ikke sikkert at brudeparets beste venn er den som nødvendigvis egner seg best i rollen som toastmaster.

Rollen som toastmaster

Å være toastmaster er et ærefullt oppdrag, og den dere velger bør bruke god tid på å forberede seg. Toastmasteren skal ikke være i sentrum av begivenhetene, og trenger heller ikke være komiker, selv om det nok forventes en morsomhet eller to. Toastmasterens oppgave er først og fremst å sørge for en rød tråd i bryllupsselskapet, slik at dagen blir som brudeparet ønsker.

De viktige forberedelsene

Toastmasterens oppgave starter med å følge opp alle gjestene via mail eller SMS, for å presentere seg og be gjestene melde ifra om de ønsker å si noen ord. Noen viktige punkter for toastmasteren i denne fasen, er å følge opp disse gjestene, finne ut hvem de er og hva de har tenkt å bidra med, og bli enige om hvor lang tid de kan bruke. I forkant av selskapet bør toastmasteren også ta kontakt med de som er ansvarlige for maten og serveringen, for å legge en felles kjøreplan for dagen.

Under middagen

Under middagen skal toastmasteren ha full kontroll på hele kjøreplanen: Når rettene kommer, når talerne og underholdningsinnslagene skal på, og eventuelt når det er tid for røykepauser.

Viktige oppgaver for toastmasteren underveis er å informere om praktiske opplysninger, avtale med personalet, talere og musikere når innslagene skal på, introdusere innslagene, og passe på at stemningen holdes oppe hele veien.

Til slutt, noen tips til toastmasteren:

  • Husk å senke skuldrene
  • Snakk høyt og tydelig
  • Vær litt forsiktig med alkoholen
  • Kos deg med oppgaven, og ha det gøy! Så lenge du vet at du er godt forberedt, vil jobben som toastmaster gå som en lek, og du bidrar til at brudeparet har gode minner for resten av livet.
X

Sende Bryllupsliste

Tilbake
Produkter i liste (0)

Serviser (0)

Glass (0)

Bestikk (0)

Kjøkken (0)

Interiør (0)

Diverse (0)

Andre varer (0)

GRATULERER