Slik blir du pizzaekspert – hjemme!

Pizza er godt hele året, men lite slår vel hjemmelaget pizza om sommeren? Med hjelp fra verdens beste team – pizzaovnen og gode råvarer – kan du bli hagens selvutnevnte pizzaekspert!

En luftig, sprø bunn. Søte tomater. Smeltet ost. Din favorittopping. Og sommerdagen som tasser forbi i passelig tempo. Kan det bli bedre? Det må i så fall bety at det er enda en pizza på vei.

Pizza kan nytes av én, deles av to og fungere som et gastronomisk midtpunkt når gjengen samles.

 

Sosialt samlingspunkt

– Pizza er utrolig godt, og et sosialt samlingspunkt for familien. Det finnes uendelig mange smakskombinasjoner som kan utforskes, og man blir aldri ferdig utlært, sier Christian Kverneland.

Familiefaren og hobbykokken har pizza høyt oppe på favorittlisten. Prøving og feiling må til for å bli en god pizzakokk, mener han.

– Jeg har laget pizza hver eneste fredag i over ti år, med mål om at pizzaen skal bli litt bedre for hver uke. Selv om familien gir toppkarakter, prøver jeg alltid å få den til å bli enda litt bedre.

 

Få opp tempen!

En god pizzaovn er alfa og omega for å lykkes, ifølge Kverneland.

– Jeg klarer meg ikke uten en god pizzaovn. Det er helt nødvendig å få temperaturen over 300 grader, og aller helst bør den være omkring 350 grader.

Det finnes mange ulike typer pizzaovner, både gassfyrte, vedfyrte, pelletsfyrte og elektriske. Andre redskaper som kan være lurt å ha i hjemmets pizzakjøkken er en god pizzaspade, deigskrape og pizzakutter/pizzahjul.

 

Saus og favorittopping

Pizzafavorittene til Kverneland er som følger:
1. Italiensk salsiccia-pølse med fennikkel og chili, creme fraiche, soltørkete cherrytomater, mozzarella og ovnsbakt løk. Toppes med chili og friske cherrytomater skåret i tynne skiver.

2. Ansjospizza med tomatsaus, kapers, tynne skiver hvitløk og olivenolje. Toppes med sitronskall.

 

Og sausen?

– Mitt råd er å kjøpe kvalitetstomater på boks, helst San Marzano-tomater fra Italia. Smak til med salt og oregano/basilikum. Jeg pleier å sile av litt væske slik at sausen ikke blir for vannete, i tillegg til at jeg prøver å ikke ha for mye saus på pizzaen.

 

Den perfekte pizzakveld

For Kverneland består en perfekt pizzakveld av den nærmeste familien – og en liten pizzaslekt.

– Jeg serverer gjerne 6-7 ulike typer på pizzakvelden, der vi alle deler pizza og samme opplevelse. Det er koseligere, i tillegg til at pizzaen rett og slett smaker bedre på den måten.

– Målet mitt er alltid at hele pizzaen skal spises opp. Hvis det er skorpe igjen, er det, etter min mening, ikke en kjempegod pizza.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.