Hopp til hovedinnholdet

Her er det mest trendy interiøret i høst

Mørke, tunge rom er på vei ut av trendbildet. Nå skal stemningen være lys og lett, men fortsatt koselig og stemningsfull. – Tre er elementet som virkelig trer inn i de norske hjem, sier Tilbords’ egen innkjøper, Kari Innvær. Her får du presentert høstens trender, inkludert hennes egne 5 favoritter.

 

 

Kari Innvær jobber som konsept- og innkjøpsansvarlig i Tilbords. Fra hovedkontoret i Sandnes følger hun nøye med interiørtrendene i inn- og utland. Hun handler lynraskt for å sikre Tilbords det mest trendy designet i sortimentet.


Nordisk stil tilbake i Norden

Etter noen år med mørke vegger, er det på tide å lyse opp hjemmene igjen. Den nordiske stilen er på full fart inn i hjemmene til oss nordboere, og kjennetegnes ved naturlige materialer, rene linjer og et luftig uttrykk.

 

– Den lyse, myke stilen med lyst treverk på bord, vegger og møbler er det som gjelder nå. Det danske kvalitetsmerket Andersen Furniture lager produkter av eik som glir rett inn i den trendye, minimalistiske stilen, tipser innkjøperen.

 


Sort og sotet interiør i skuddet

Innvær understreker at sort og sotet interiør gjelder fortsatt i interiørverdenen, og det kommer stadig nytt design i mørke farger. Halvor Bakke har designet en helt ny serie med sotede glass og servise laget av kullsort porselen. Vi snakker om en mystisk eleganse som kanskje bare Bakke får til. Innvær har selv plassert vinglassene høyt opp på favorittlista.

 

Sjekk ut NOIR-serien til Halvor Bakke og Magnor Glassverk

 

– Når du kombinerer de lyse flatene med sotede skåler og glass på bordet, får du balanse i rommet. Vi vil ha lune hjem, med tekstiler på bordet og naturlige materialer. Mørkt steintøy bidrar til å gi varme til et rom hvor lyse farger ellers dominerer. Vi prøver alle å skape harmoni i hjemmet, sier innkjøperen.

 

Hun forklarer at sorte detaljer samtidig gir en spennende effekt. Har du et lyst eikebord dekket med sorte elementer, som sort servise, bestikk, dekkebrikker eller sotede vinglass, får du et innmari kult uttrykk. Kontraster tiltrekker, og det er det vi også gjør med spisebordet. Vi inviterer gjestene til å sette seg tilbords.

 


Tre – og andre materialer som varer

Du er kanskje også mer bevisst på å kjøpe ting som varer? Innkjøperen legger merke til at mange har forkastet bruk- og kast-mentaliteten, og velger heller å bringe kvalitet inn i hjemmet.

 

– Vi kjøper mer kvalitet nå, og er stolte av det. Vi setter frem den nye støpejernsgryta i fresh farge, slik at den blir en del av kjøkkeninteriøret, i stedet for å gjemme den bort i et skap. Tre er jo et skikkelig kvalitetsmateriale som bare blir finere og finere ettersom årene går, påpeker Innvær.

 

Det å skape en personlig stil med interiør du har arvet, kjøpt på et lite galleri i Berlin eller fått spesielt laget til deg, bidrar også til at interiøret lever lenger. Å blande nytt og gammelt – og skape en balanse med det, er veldig i tiden.

 


Innekos med miljøvennlige lys

Av høstens nyheter, er innkjøperen skråsikker på at de batteridrevne lysene fra Uyuni lighting og miljøvennlige TenderFlame kommer til å bli revet bort fra hyllene. De er verken brannfarlige eller slipper ut skadelige kjemikalier. Har du sett dem?

 

– Nå som høstmørket kommer, vil de fleste av oss lage koselig stemning – og da er lys og fyr i peisen to av de viktigste elementene. Lysene fra Uyuni og TenderFlame lager fantastisk stemning, så jeg tror flere går over til disse alternativene fremfor stearinlys, sier Innvær.

 


5 interiørfavoritter i høst

Selv har innkjøperen sett seg ut disse 5 favorittene blant nyhetene i høst – som du ikke skal se bort fra havner i hennes eget hjem:

 

1. Tapasbrett fra Andersen Furniture
– Jeg elsker å servere tapas, og dette brettet er helt perfekt. Det har det nordiske preget som jeg liker så godt.

 

2. Noir vinglass
– De er så fine! Vinglasset rommer 63 cl, så du kan bruke det til både rødt og hvitt.

 

3. Alessi vannkoker
– Dette er et designpiece i seg selv – et kunstverk av en vannkoker! Italiensk design på sitt beste som må stå fremme på kjøkkenbenken.

 

4. Pure bestikk fra Magnor
– Det fineste bestikket du kan få tak i. Det er godt å holde i, du kjenner kvalitet – og det har en kjempefin gullfarge som holder seg godt. Bruk det til hverdags, så får du sneket inn litt luksusfølelse.

 

5. Shadow lysestake
– Lysestaken kaster verdens fineste lys. Skyggen av mønsteret blir forskjellig ettersom lyset brenner mer og mer ned. En nydelig lysestake, rett og slett.

 

– Åh, og så har jeg enda en favoritt! Kosta Boda vinglass med motiver på. De går litt tilbake i tid, men samtidig frem. De er laget av en den unge designeren Sara Woodrow som tegner ansikt ut fra hvordan hun føler seg. En fantastisk gave å gi til venninner: Velg motivet som ligner den du gir gaven til – det blir både en morsom, fin og personlig gave, sier Innvær.

 

Hun røper at 90-tallets trykk på glass kommer det til å bli mer av fremover, men med en ny touch. Liker du å være først ute med siste nytt, er det dette designet du bør holde utkikk etter.

 


Vil du ha et trendy hjem? Her er det heteste vi kan by på akkurat nå.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.