Hopp til hovedinnholdet

Tips til hvordan du kan pynte bordet til dåpen

Skal du arrangere dåp og trenger inspirasjon til borddekkingen? Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan pynte bordet når den store dagen skal feires!

 

 

 

Å dekke selskapsbord trenger ikke være vanskelig om du legger en plan for fargetema og dekorasjon i forkant. Her har jeg valgt fargetema i hvit, tre og ferskenrosa som passer til hedersgjesten og sesongen. Et morsomt og sommerlig dåpsbord for feiring av en liten pike.
Det finnes så mange fine fargekombinasjoner dersom man ønsker å vike fra de tradisjonelle babyrosa og babyblå fargene. Selv blandet vi grønt og grått til gutten vår, og mint, gull og rosa til jenta. Velg gjerne flere fargenyanser som harmonerer sammen.

 Velg gjerne ut et tema som kan gå igjen i borddekorasjon, kakebord osv -Jeg har blandet ulike blomster og blomstermotiv sammen med dyrefigurer i tre.


Så var det selve dekorering og plasseringen. Her kommer man langt ved å bruke lysestaker, vaser, blomster, servietter og søte figurer. Jeg startet ved å sette høye Freemover lysestaker som et midtpunkt på bordet og plasserte blomster, trefigurer fra Kay Bojesen og telys-lyktene HAPPY på begge sidene slik at fargene harmonerer. Dekorasjonene må gjerne bygges i høyden, men husk at gjestene skal kunne se hverandre.  Borddekkingen blir dynamisk og spennende dersom man tenker dekorasjon i ulike høyder.

 
Vasene jeg har brukt er Kählers Hammershøi i ulike høyder. De krever liten plass på bordet samtidig som de blir et blikkfang med flotte sesongblomster i. Man trenger ikke bruke masse penger på store oppsatser, sett sammen en liten bukett fra 2-3 ulike sorter bunter, eller plukk selv?

 

Blomstene her er faktisk kunstige fra Mr. Plant. Blomster går igjen i resten av borddekkingen, serviset Angelina Platinum fra Royal Porcelain, og i serviettene.

 Gjør borddekkingen til en del av festen og kos deg!

 

Tekst og foto: Nina Eik Hetland

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.