Hopp til hovedinnholdet

Stemningsfulle bord ved hjelp av ulike farger og materialer

Ett servise – tre uttrykk. Konfirmasjon, venninnelunsj, en høstmiddag med venner, uansett hva anledningen er så vil bordet stå i fokus.

 

En gjennomtenkt oppdekning vil bli lagt merke til og vil garantert bli satt pris på av gjestene.

La gjerne årstiden sette rammen for farge- og materialvalg, da kan man benytte seg av hva naturen har å by på. Har du epletre i hagen? Dekk et vakkert høstbord med mørke tekstiler hvor du bruker fargerike epler og kvister med flammerøde rognebær som dekor. Dette er dekorelementer som ikke koster noe og som er svært dekorative.
Vi har dekket tre bord med vårt tidløse servise Gold Grande. Serviset kjennetegnes ved rene og enkle former kombinert med dekorative gulldetaljer som gir serviset et lett eksklusivt preg.

De tre oppdekningene illustrerer godt hva valg av farger og materialer betyr for stemning og uttrykk.

Organisk bord
For å skape et organisk uttrykk, er tørkede blomster og strå fine dekorelementer å bruke. Disse kan du enten plukke og tørke selv, ellers så har mange blomsterbutikker et godt utvalg av tørkede strå.

Tørkede blomster og strå mot duse støvete farger skaper en harmonisk og dempet stemning og et luftig organisk uttrykk. Til vårt organiske bord går fargepaletten i grønn, beige og dus rosa. Gulldekoren i Gold Grande serviset skaper en spennende kontrast mot det naturlige.

Lunt og stilrent
Med mørke tekstiler som «lerret» vil et lyst servise bli fremhevet. Se bare hvordan den mørke linduken fremhever det hvite porselenet og gulldetaljene i serviset.

Holder man dekoren enkel og minimalistisk, får man et stilrent uttrykk. Mørke tekstiler skaper en lunhet som egner seg godt til en vennemiddag en mørk høstkveld.

Med bare et par enkle strå fremheves den skulpturelle vasen. De gyldne stråene henter også opp fargen i gulldekoren og gjør uttrykket harmonisk og helhetlig.

Sommerlig letthet
Et sommerbord kan være så mangt, fra et avslappet sommerbord med skrukkete linduk og markblomster i syltetøyglass, til et fargerike blomsterhav med mønstrede tekstiler, til duse pasteller som oser av letthet.

Sommerbordet er gjerne avslappet i uttrykket. Sommer er tiden for ferie og late dager, og da ønsker du også å sette deg ved et bord som er med på å forsterke denne følelsen.

Vi har dekket et vår- sommerbord i fersken og rosatoner. Anledningen er kanskje venninnelunsj, eller familiemiddag? Uttrykket er rent og enkelt og oser av sommer og letthet. En vase med runde former i transparent glass fremhever de sarte blomstene og den myke drømmende stemningen som oppdekningen gir. Rosa og gul/gull er to farger som går godt sammen og gjør uttrykket rent og delikat. De gule blomstene fremhever gulldekoren i serviset og gjør uttrykket harmonisk.

Borddekking er gøy og en arena for kreativitet. La fantasien få utløp, og lek og prøv deg frem med ulike farger og materialer. Se hva du har i skuffer og skap, og ikke minst, se hva naturen har å by på.

Lykke til!

 

Tekst: Margrete Andersen fra Tabletales. Foto: Marianne de Bourg

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.