Dekk bordet i den stilen du liker akkurat nå

Er du en av de mange som har et klassisk, hvitt servise hjemme? Da har du et hav av muligheter for å få til den perfekte borddekkingen!

 

Det er ikke uten grunn at det hvite, tidløse serviset fra Grand Cru er en favoritt som finnes i mange norske hjem. Med et stramt, hvitt servise har du et ypperlig utgangspunkt til å forme borddekkingen til akkurat den stilen du liker – her kommer vi med noen gode borddekkingstips!

Miks av materialer – rustikt lin møter blankt porselen
Ethvert hjem bør sammen med et klassisk, hvitt servise ha en linduk i skuffen. Da er du alltid forberedt hvis du får gjester på besøk, eller impulsivt ønsker å invitere på middag og dekke et delikat bord på kort tid. Miksen av den matte, deilige strukturen til linduken mot det blanke porselenet skaper en behagelig kontrast. Som prikken over i’en så anbefaler vi at du pynter bordet med elementer hentet fra naturen – blomster og kvister som passer til servietter og vaser. Med en enkel knute på linservietten har du dekket et velkomment bord til gjestene.

Pynt til sesongene – påskebord med detaljer
Er det noe vi er flinke til i Norge så er det å pynte bord til de ulike sesongene og høytidene vi har. Påsken er ikke noe unntak og til hvitt porselen passer det meste av både farger og materialvalg. Her har vi valgt å tone det helt ned med lyse elementer sammen med Grand Cru porselenet, men samtidig med fjær, vaktelegg og kvister som skaper en fin kontrast.

Tips! Skal du ha bordplassering til påskebrunsjen? Da anbefaler vi å erstatte de klassiske navnelappene med hvite egg, hvor du enten skriver navnet direkte på eller trykker navnet på med stempelbokstaver. Lekkert og delikat!

Et rosa sommerbord i hagen
Noe av det hyggeligste om sommeren er å samle gode venner og familie til en uformell sommerfest. Du trenger ikke mange detaljer før du forvandler bordet til en sommerdrøm. Sammen med hvitt porselen er det ekstra fint å bruke duse, rosa toner til utebordet. En duk i lys tone, kombinert med rosa servietter og blomster plukket fra hagen gir et sommerlig preg på bordet. Bruk det du finner i hagen eller naturen, men sørg gjerne for at det holder seg i samme toneskala som du har benyttet på duk eller servietter.

Har du ikke mye å pynte med så kan du fint få inn litt ekstra farge ved å servere gjestene en forfriskende rosa drink eller limonade som også gir en ekstra piff til bordekkingen!

Tips! Har du ikke vaser som du kan bruke til dekorasjon? Da kan du fint bruke vannglass som vaser. Her har vi brukt Grand Cru vannglass fra Rosendahl og kuttet rosene korte nok til at de fint får plass i glasset. Det ser lekkert ut på bordet hvis du setter glass med roser (eventuelt hageroser) i flere små grupper fordelt utover bordet.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.