Hopp til hovedinnholdet

Slik kan du dekke et vakkert bord i vårlige toner

Hent frem den gode vårfølelsen ved å dekke et vakkert bord med farger, blomster og pynt i vårens første, duse farger.

 

 

 

April er her, og de fleste av oss leter utålmodig etter tegnene som forteller oss at våren faktisk er på vei. Når solen smelter snøen på taket og det begynner å dryppe fra takrennene, er det straks et bevis på at våren snart tar over stafettpinnen etter vinteren.

Isen på fjorden blir stadig mindre i volum, og isfiskerne innser nå at de må vente en god stund før neste is er stødig nok til å nyte isfiske på fjorden. Noen steder i sør kommer likevel krokusen tidlig i mars, mens nord i landet må man nok ha lenger tålmodighet til våren viser sitt vakre ansikt.

Men, uansett hvor i Norges landstrakte land vi bor; det vi alle kan gjøre, er å dekke et vakkert bord i vårlige toner. Vi kan hente frem den gode følelsen av vår ved måten vi setter sammen farger, blomster og pynt.

 

 

På dette bordet har jeg derfor valgt å bruke en nøytral base, slik som en tidlig vår er - helt nøytral i fargene. Fargene kommer nemlig litt etter litt. Det starter med de svakt grønne, så derfor har jeg valgt å tilsette nettopp det på dette bordet ved hjelp av linservietter i en dempet grønnfarge og blomster og grønne strå i vårens første, duse farger. Når våren virkelig eksploderer i farger er etter dette stadiet. Men, før den tiden ankommer, elsker jeg denne tiden vi har nå, aller mest, hvor alt er i ferd med å våkne til liv.

 

 

På den nøytrale linduken har jeg brukt det vakre serviset Marseille fra Royal Porcelain. Med sitt delikate og diskret uttrykk passer det godt inn i fargeskalaen til en tidlig vår, og komplementerer samtidig godt de dust grønne linserviettene.

 

 

Vinglassene får fint selskap av de lekre Brixton krystallglassene fra Stiernholm, som jeg her bruker som vannglass.

Lysestakene Cafu, fra Georg Jensen er akkurat passe diské på dette bordet. Nå som våren er i anmarsj er det faktisk ikke mange stearinlys vi trenger for å lysne et bord.

Blomstene har fått følge den myke, tidlige vårpaletten med herlige Alstroemeria, grønne strå og grener med enkle, vakre gåsunger. Alle tre får stå grasiøst enkelt i vasene Dråpen fra Magnor Glassverk.

 

 

To fine grener med trollhassel får ligge på midten av bordet og noen gåsunger får være et enkelt dryss av vår på duken. Hvite ranunkler i vasen Boblen fra Magnor Glassverk henter frem den deilige vårfølelsen.

Det er faktisk ikke mer som skal til. Resten av stemningen er det vi selv som må bringe til bords.


Velkommen Tilbords!

 

Tekst og foto: Anette Willemine

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.