Hopp til hovedinnholdet

Bryllupslisten til Elisabeth og Jakob: – En miks av klassisk og farger

Bryllupslisten til Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen inneholder gylne favoritter, tidløse designikon – og en vase som ser ut som sukkertøypapir.

Foto av Elisabeth og Jakob: Piil Photography

Tekst: Elin Sola

– Bryllupslisten er ikke helt ferdig ennå, men det nærmer seg. Det er veldig praktisk at vi kan gå inn og endre underveis, både at vi kan endre antall og legge til flere ønsker, sier Asserson, fire måneder før den store dagen.

En bryllupsliste gjør det enklere for både brudepar og gjester, sier hun.

– Gjestene kan gi noe som passer for dem, samtidig som de kan være trygge på at det er noe vi ønsker oss. Som brudepar slipper vi å få dobbelt opp av noe, og unngår også unødvendig stress med bytting etter bryllupet.

 

Gyllent servise

I en periode med både bryllupsplanlegging og husbygging, har Asserson nok å tenke på når det kommer til stil og interiør.

– Vi prøver å ønske oss gaver som passer stilen i det nye huset. Og så er vi glade i elegante ting, har vi funnet ut. Å velge servise har ikke vært enkelt når det finnes så mange fine, vi har vurdert flere serier som har gullkant og mønster.

Asserson er imidlertid fornøyd med valget, som falt på den elegante serien Gold Grande fra Royal Porcelain. Her er lekkert benporselen kombinert med et delikat design i varme gulltoner.

– Vi har et hverdagsservise fra før, men bryllupet gir oss mulighet til å få et helt nytt finservise. Gold Grande-serviset er klassisk og tidløst sånn at vi kan sette pris på og bruke det i mange år.

Til serviset har paret valgt bestikket Pure Champagne fra Magnor.

 

 

Glass på plass

Å mikse ulike design og fargetoner er en trend Asserson og forloveden liker.

– Selv om vi overordnet har en klassisk stil, er vi ikke redde for å bruke farger og mikse ulike serier. Det går for eksempel fint an å velge én serie i hvitvinsglass, og en annen i rødvinsglass, sier hun.

 

Asserson og Ingebrigtsen har flere lekre glass på bryllupslisten. Rødvinglassene Alba Fine Line fra Magnor er for mange godt kjent fra programmer som «Hver gang vi møtes» på TV2. Også champagneglassene på listen er fra Magnor – og med navnet Happy og håndmalt skimmerdekor i gull passer de godt til å feire livets glade anledninger. Happy-glassene går også svært godt sammen med Sontell gullfarget champagnekjøler fra Modern House, som paret også ønsker seg.

 

Brudeparet har også valgt to typer krystallglass fra Crispy-serien signert danske Frederik Bagger; Crispy Aqua vannglass og Crispy Highball.

– Vi ønsker oss Highball-glassene i rosa. Jeg er veldig glad i rosa, og tenker at disse blir veldig fine når vi skal servere drinker til venner som er på besøk, sier Asserson.

 

 

Knallrosa favoritt

Og når vi snakker om rosa, har Asserson også en annen favoritt fra bryllupslisten hun vil trekke fram:

– Den rosa Boblen PRIDE-vasen er så fin! Den er ikke utstilt i alle Tilbords sine butikker, men jeg har sett den og den er helt nydelig. Glasset ser ut som sukkertøypapir!

 

Kunstvasen Boblen PRIDE er designet av Finn Schjøll for Magnor, og kommer i Pride-fargene rød/rosa, gul, grønn og blå. Som en hyllest til kjærlighet og mangfold er den en både passende og rørende bryllupsgave!

Elisabeth og Jakob har også flere gaveønsker i kategorien «det lille ekstra», som en Rocks Topaz-bolle fra Magnor og lyslykter i samme serie. Serien er designet av Halvor Bakke, og hvert produkt er munnblåst og håndlaget av yrkesstolte glassblåsere.

 

Det gylne temaet hentes også opp i den høyreiste lysestaken Ornate fra Stiernholm, laget i champagnefarget luster. Her er det også en glassdiamant på stetten som forsterker det elegante uttrykket.  

 

Praktisk design

Med et travelt program på friidrettsbanen, har Jakob ikke vært like involvert i alle ønskene på bryllupslisten. Paret er imidlertid enige om det viktigste, og egentlig om det meste, forteller Asserson.

– Vi liker det samme når det kommer til servise, glass og bestikk, men kommer kanskje på litt forskjellige ting som vi trenger. Jakob synes for eksempel det er fint å ønske seg noen gode kjøkkenkniver. Det gjør jeg også, men jeg har dem ikke øverst på listen, sier hun og ler.

 

Av praktiske ting til kjøkkenet ønsker de seg blant annet klassiske Margrethe bakeboller fra Rosti i fargen humus, og en stilig Plissé stavmikser med tilbehørspakke fra Alessi.

– En annen klassiker fra Alessi som vi ønsker oss, er en fruktkurv i rustfritt stål. Det er et tidløst produkt man alltid trenger til frukt eller brød, og som passer inn overalt.

 

Minner for livet

I tillegg til ønskene som allerede står på bryllupslisten, kommer den også til å inneholde sesongvarer, forteller Asserson:

– Mange glemmer å sette sesongvarer på ønskelisten, men jeg tenker at slike ting er kjempefint å hente frem og på den måten knytte et godt minne til dem vi fikk gaven fra. Farmor ønsker for eksempel å gi oss juleservise i gave, fordi vi har feiret mange juler sammen. Det er så koselig!

 

Den første julen i nytt hus blir parets første anledning til å invitere til stort selskap. Asserson ser også for seg fremtidige sosiale samlinger med venner og familie med pent dekket bord – og mat som passer dem som sitter rundt det ...

– Vi liker å pynte opp rundt oss, men når det kommer til mat er vi litt mindre fine på det, ha-ha. Vi inviterer helst til pizzakveld eller taco. Men det går jo an å bruke finserviset til det også!

 

Alle ønskene fra bryllupslisten til Elisabeth og Jakob finner du her!

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.