Hopp til hovedinnholdet

8 ting mange lurer på om bryllupslister – her får du svar

Planlegger du bryllup? Da tipper vi du har en del spørsmål til ønskelisten. Hva er lurt å tenke på? Hva bør være med? Vi har samlet svar på det mange lurer på – så du kan sende ut den optimale bryllupslisten.

 

For å hjelpe dere å lage en smart bryllupsliste som oppfyller ønskene deres – og som sparer dere for et påfølgende bytterush – svarer vi på det de fleste vordende brudepar funderer på. Følg disse rådene for å gjøre det enkelt for gjestene å kjøpe gavene dere har mest lyst på.

 

1. Når er det lurt å registrere ønskelisten?
Registrer bryllupslisten med en gang – det er ingenting å vente på. Jo tidligere dere begynner, jo bedre tid har dere på å vurdere frem og tilbake før dere sier dere fornøyd. Så snart listen er påbegynt, kan dere hente bryllupsgaven fra oss: 2 rødvinsglass eller 2 hvitvinsglass fra anerkjente Zwiesel.

Vårt forslag? Sett dere i sofaen og nipp i noe godt mens dere scroller gjennom alt av serviser, glass og interiør. Bryllupsplanleggingen skal være koselig, den!

Når invitasjonene sendes ut, bør listen være bortimot klar. Men det er fortsatt mulig å endre mening. Dere kan legge til og trekke fra gaveønsker helt frem til den store dagen.

 

2. Bør vi avtale tid med butikken for registrering av listen?
Ja, for når dere avtaler time med oss, har vi dedikert tiden til bare dere to. I ro og mak kan dere se nærmere på serviser, glass og bestikk mens vi peker ut ulikhetene. Samtidig vil dere få mange gode tips til gaveønsker som dere kanskje ennå ikke har tenkt på.

Kom og snakk med oss! Hvert år hjelper vi hundrevis av par omgitt av sirkulerende røde hjerter – og ofte et lite snev av stress. Det er mye som skal tenkes på, planlegges, gjøres og delegeres. Vi har gitt råd til hundrevis av kommende brudepar – og kan formelig se skuldrene senke seg innen vi er ferdig med runden i butikken.

Få privat veiledningstime – bestill tid her

 

 

3. Hva kan vi ha på ønskelisten?
Start bredt, og tune in. Vårt aller beste tips til deg når du skal starte på ønskelisten, er å legge til absolutt alt du kunne tenke dere å få i gave. Til og med det du er usikker på. Middagsservise, hverdagsservise, frokostservise, vinglass, ølglass, cognacglass, serveringsbestikk, vanlig bestikk, for å nevne noe. Og husk at det er nå du bør ønske deg det eksklusive interiøret som du har beundret i månedsvis.

Trekk fra og legg til – og gjør siste finpuss før du sender ut invitasjonene. Redigeringen gjør du fort og enkelt ved å klikke ting ut og inn av listen.

 

4. Hvilket prisnivå bør ønskene ligge på?
Noe av det viktigste du må huske på når du lager bryllupslisten, er å være bevisst på å velge ut ønsker i ulike prisklasser. Mor, far og søsken gir ofte dyrere gaver enn en fjern slektning du ikke har snakket med siden du var 12. Men mors kusiner, pappas tanter og gode naboer må jo også få mulighet til å gi dere en oppmerksomhet. Målet er at oppmerksomheten skal komme fra ønskelisten deres, og ikke fra en eller annen ukjent butikk – uten byttelapp.

 

 

5. Blir ønskelisten tilgjengelig i alle Tilbords-butikkene?
Ja, gjestene får tilgang til bryllupslisten i hvilken som helst av Tilbords sine butikker. De kan også søke den opp selv på nett. Alt de trenger er navnet til en av dere og bryllupsdatoen.

Og du? Ikke glem å sette i gang hjulet på jungeltelegrafen (eller «mamma», som hun også kalles). For gavene fra de som ikke er naturlig å sette på gjestelisten, er nok de som oftest havner i byttekassen. Geleider du alle du kjenner rett inn på på bryllupslisten, slipper du kanskje å lage en byttekasse i det hele tatt.

 

6. Velge tidløst – eller trendy?
Som mange andre gifteklare, lurer du kanskje på hvilke serviser du skal velge. Når det gjelder finservise, er anbefalingen vår klar: Gå for den klassiske stilen. Finserviset skal du glede deg over å finne frem i mange år – uansett trender. Er det ett servise du bør ha komplett, er det dette. Ønsk dere alle deler – fra brødfat og sausnebb til serveringsfat og suppeterrin.

Mens noen vil holde fast ved én stil og velge samme serie til kaffeserviset, kan du velge å være litt mer vågal og gå for noe mer trendy. Det samme gjelder hverdagsserviser til både frokost og middag. Nå har mange av servisene våre med lekre mønster stått seg i popularitet i mange tiår – bare se på Royal Copenhagen og Rörstrand. Med det i mente, så er risikoen for å endre smak kanskje ikke så stor?

 

 

7. Hvilke serveringsdeler er det lurt å ha med?
Dere kan nesten ikke få nok av serveringsboller og -fat. Et par ovale serveringsfat er et minimum, enten i to ulike størrelser eller to store. Når det gjelder serveringsboller, kan du ta utgangspunkt i hva du selv pleier å servere som tilbehør – for eksempel til nyttårsmiddagen. To store boller til poteter og waldorfsalat, et par mellomstore til rødkål og rosenkål, og ei lita skål til tyttebærsyltetøy?

Serveringsbestikk er noe veldig mange glemmer å sette opp på listen. Men det er det klart du trenger – spesielt når dere har gjester. Salatbestikk, sausøse, store skjeer og gafler gjør straks selskapsbordet penere enn med noe tilfeldig småtteri fra kjøkkenskuffa.

 

8. Hvor mange glass og tallerkener er et vanlig å ønske seg?
Svaret er enkelt og greit: 12 eller 18. Har du stor familie og lang gjesteliste, kan du like gjerne legge inn 18 av hvert med en gang. Er du litt usikker, start med 12, og følg heller med gjestelisten når det tikker og går mot bryllupsdatoen. Ser du at de fleste glassene og tallerkenene er kjøpt, legger du bare til 6 av hver.

 


Vil dere ha hjelp med å sette sammen bryllupslisten? Book et møte med oss – helt gratis!

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.