Hurra for kvinnelige designere og gründere!

Kvinnedagen 8. mars benyttes til å markere kvinners rettigheter, men er også en anledning til å hylle kvinnelige forbilder som inspirerer og viser vei. Vi markerer dagen med å løfte frem et knippe fantastiske designere og gründere.

 

Solgunn Jacobsen: Oppfinnsom, kreativ og driftig

Gründer, daglig leder og designer | Pictureit.no

Gründer Solgunn Jacobsen startet Pictureit.no sammen med samboer Petter Stensig hjemme i stuen i 2015. I dag er Jacobsen daglig leder og Stensig markedssjef i bedriften som for lengst har vokst ut av hjemmet – heldigvis!

Pictureit.no er et resultat av en interesse for foto, design og markedsføring. Jacobsen har designet og skrevet tekst til de fleste posters, som var det den norske bedriften startet med. Etter stor suksess med blant annet dialektplakater, har Pictureit-universet utvidet seg til mange flere produkter.

Produkter hos Tilbords: Pictureit-sortimentet passer perfekt som personlige gaver til venner, familie og kollegaer – eller som en oppmuntring til deg selv. 

 

Christiane Schaumburg-Müller: Råkul dame – rått design

Designer, skuespiller & TV-personlighet | RAW

Den danske skuespilleren var først og fremst kjent for sin tilstedeværelse på skjermen. Etter at hun designet og lanserte serien RAW i 2016, er hun like fullt til stede i mangt et nordisk hjem.

Schaumburg-Müllers gode øye for design, interiør, stil og mote kommer blant annet til syne gjennom hennes mote- og livsstilsmagasin «Chri Chri». Sammen med designhuset Aida har hun lyktes med å overføre sin estetiske sans til tallerkener, bestikk, servietter, skåler og skjærefjøler – med stor suksess.

Designeren inspireres av å skape noe mange kan unne seg, med nordisk, tidløst design og produkter med god kvalitet:

– Min lidenskap er å gi alle muligheten til å bringe smakfull stil inn i hjemmet.

Produkter hos Tilbords: RAW-serien fra Aida består av en mengde lekre kvalitetsprodukter. Se hele utvalget her.

 

Teresa Bergerud: Mangesidig, dyktig og dreven

Designer | Magnor

Produktdesigner. Møbeldesigner. Gründer. Art director. Designsjef. Teresa Bergerud har hatt mange titler ved navnet sitt siden hun tok en Cand.mag. i produktdesign ved Høgskolen i Akershus (nå Oslo MET) i 2003.

Fra 2008 – 2015 var hun designsjef hos Magnor Glassverk, og i denne perioden fikk hun også det ærefulle oppdraget om å designe premiepokalen til Ski-VM i Holmenkollen (2011). I 2022 kom hun tilbake til glassblåsingens verden – denne gang som designer i Studio Magnor.

Bergerud lar seg blant annet inspirere av 50- og 60-tallsdesign og den tidens formgivning. Hennes interesse for produksjonsteknikker har ført til mange timer i glasshytta sammen med glassblåserne på Magnor, for å arbeide frem nytt og vakkert design.

I serien ALBA er inspirasjonen hentet fra gamle glass og håndslipt dekor. De populære glassene har blitt godt kjent gjennom programmet «Hver gang vi møtes» på TV2.

Produkter hos Tilbords: Sjekk ut den populære glasserien ALBA som er designet av Teresa Bergerud.

 

Linda S. Walsøe – en sterk stemme innen nordisk design

Gründer, designer og kreativ leder | Wik & Walsøe

Den norske gründeren og designeren Linda S. Walsøe sin filosofi er å ta vare på det vi har fått og forvalte det på en god måte, slik at det kan gis videre med stolthet. Med dette som grunnlag driver hun designstudioet Wik & Walsøe som skaper porselen og glass som kan leve og gis videre i generasjoner.

Helt siden hun i 2006 forlot jobben sin i designbransjen, har ambisjonene vært store. Forretningsplanen til designstudioet Wik & Walsøe ble skrevet på en benk i hagen med en drøm om å bygge en norsk merkevare. I dag er Wik & Walsøe et univers som kombinerer respekt for naturen med produkter som er en del av folks hverdag og øyeblikk. 

Tydelige holdninger og standpunkt bidrar til å gjøre Walsøe og hennes merkevare til en sterk stemme innen nordisk design. Hun sier det egentlig best selv: «Du kommer ikke først av å gå i andres fotspor.»

Produkter hos Tilbords: Fra nydelige alver til klassisk julemorgen – se alle produktene fra Wik & Walsøe hos Tilbords. 

 

Camilla Prytz: Fargesterk, fagsterk og fantastisk

Glasskunstner og smykkedesigner | Magnor

Camilla Prytz er en allsidig og anerkjent glasskunstner og smykkedesigner med over 30 års erfaring. Hun er utdannet glassblåser ved Kosta Boda Glasskole, og driver eget glass- og emaljeverksted. Siden 2016 har hun også vært glass- og porselensdesigner for Magnor Glassverk.

Den prisvinnende og svært produktive kunstneren har blant annet laget smykker som er blitt brukt av kongelige, Hollywood-kjendiser og popstjerner over hele verden. Hun har også hatt over 60 utstillinger i Norge og utlandet.

Prytz beveger seg mellom kunst, design og fashion, samtidig som hun brenner for håndverkstradisjoner og kortreist design.

Produkter hos Tilbords: Camilla Prytz har designet de eksklusive seriene Zebra, Swirl og Unik for Magnor.

 

Ingebjørg Rangøy Sjåland – helhjertet lykketegner

Illustratør & gründer | Lykketegning

Det som startet med skribling på et lite inspirerende seminar, er i dag et eget firma som tilbyr inspirerende illustrasjoner på blant annet krus, glass, termoflasker og servise.

Rangøy Sjåland ønsker at en lykketegning skal få deg til å stoppe opp, trekke pusten og stake ut en god kurs for veien videre. Derfor er hver illustrasjon laget med hjertevarme og omtanke – i tillegg til ark, blyant og tusjer. Universet «Lykketegning» utvider seg stadig, gjennom nye illustrasjoner og sitater.

Illustratøren er glad i hver eneste tegning hun har laget siden Lykketegning ble etablert i 2015:

– Jeg tror det viktigste man gjør når man skal starte noe, er å gå helhjertet inn for det og være glad i det man lager. 

Lykketegning kåret til årets produkt hos Tilbords i 2019.

Produkter hos Tilbords: Finn din favorittkopp eller andre nydelige produkter fra merkevaren Lykketegning.

 

Marianne Stensrud – en lysende iscenesetter

Formgiver, eksponeringsdesigner og scenograf | Magnor

Lampeserien KLEM er hennes første design for Magnor Glassverk, men langt fra det første lysende arbeidet Stensrud har gjort. Som scenograf for en rekke kjente norske tv-produksjoner – blant annet «Hver gang vi møtes» på TV2 – har du mest sannsynlig sett mye av Stensrud sitt arbeid på skjermen. 

Stensrud er utdannet eksponeringsdesigner fra Westerdals (nå Høyskolen Kristiania), hvor hun også har jobbet som lærer. Hun har også erfaring som kreativ leder i Bohus og i Kalma interiør. Gjennom mange år har hun jobbet med interiør, form, farge og materialvalg for å skape særegne og unike miljøer.

Inspirasjonen henter hun blant annet fra fargene, lyset og avtrykkene i naturen. Lunhet, lys og varme farger, i kombinasjon med kontrasten mellom nytt og gammelt, er gjennomgående i Marianne Stensrud sitt design.

Produkter hos Tilbords: Designlampen KLEM finnes i tre størrelser og tre farger – lagune, tare og pearl.

 

Anna Handell – med naturen som en rød tråd

Illustratør, designer og kunstner | Magnor

Fra sitt studio i Sør-Sverige arbeider den svenske illustratøren, designeren og kunstneren med kunder i hele verden. Arbeidet hennes berører og formidler historier. Naturen går ofte igjen i illustrasjonene til Handell, med trær og fugler som tilbakevendende motiver.

I Florytale-serviset for Magnor Glassverk er det også naturen som spiller hovedrollen. I samarbeid med Finn Schøll har Handell lagg fantastien løpe fritt og skape vakre og fargerike eventyr som kan oppleves igjen og igjen. Dekoren innbyr til fantastifulle samtaler ved bordet, og til å lage sin egen fortsettelse av eventyret.

Produkter hos Tilbords: La deg begeistre av kunstserviset Florytale.

 

Tove Slotte – en æresborger i Mummiverdenen

Keramiker og illustratør | Moomin by Arabia

Da Tove Slotte pensjonerte seg i slutten av 2022 kunne hun se tilbake på en lang karriere og ikke minst: flere enn hundre Mummikopper, tallerkener, boller og andre samleobjekter elsket av en hel verden.

Slotte arbeidet med Mummi-kolleksjonen til Arabia siden oppstarten i 1990. Inspirasjonen kom fra Tove Janssons originale illustrasjoner, som så ble omhyggelig tilpasset til kolleksjonen. Historiene om Mummiverdenen har alltid inspirert Slotte, som kan huske å ha tegnet Mummitrollet mange ganger da hun var liten jente og gikk på skolen.

Selv om Slotte nå er blitt pensjonist, vil Mummi-fans fortsatt kunne glede seg over designet hennes de neste årene – ettersom designet som regel er klart noen år før de lanseres. Etter dette vil et nytt designteam ta over den populære serien; designer Annika Tickle og illustratør Parvati Pillai.

Produkter hos Tilbords: Finn dine favoritter signert Tove Slotte og Moomin by Arabia.

 

Camilla Håvemoen Stenumgård – dronningen av bakeglede!

Gründer | Fruityfriendly 

Fruityfriendly er et trendy bakekonsept som tilbyr pulverfarger, kakepyntblandinger, bakeutstyr og mye mer. Stenumgård startet konseptet med et ønske å utvikle noe fargerikt innenfor baking og matlaging.

Med master i folkehelse er gründeren opptatt av å kunne tilby produkter der alle kan finne sine favoritter; glutenfritt, vegansk, vegetarisk, laktosefritt og uten tilsatt sukker.

Fra oppstarten i 2018 har Fruityfriendly nå en produktkatalog som inneholder flere enn 150 produkter. Alt er nøye gjennomtenkt, kakestrøssel-kolleksjonen er håndblandet og pakket på Lillehammer, og målet er fortsatt å skape bakeglede over det ganske land. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Produkter hos Tilbords: La deg inspirere av den fargerike kolleksjonen til Fruityfriendly.

 

Mona Stenseth Erlandsen – formidler kulturarv i de nære ting

Billedkunstner og illustratør | Emmeselle

Som billedkunstner er Mona Stenseth Erlandsen kjent for å blande tradisjon og fantasi, og hun kombinerer ofte det ornamentale med det surrealistiske. Den norske kulturarven er ofte til stede i motivene, selv om grensene innenfor estetikken tøyes.

Under navnet Emmeselle formidler kunstneren nostalgiske illustrasjoner av det som er blitt omtalt som «erkenorsk pop art». Den enkle, fargesterke Emmeselle-streken av akvarellpigmenter skildrer norsk identitet, arv og kultur på blant annet gavelapper, kunsttrykk og kunstkort til alle anledninger.

Produkter hos Tilbords: Vi har en rekke Emmeselle-produkter for salg, se hele utvalget her

 

Sara Woodrow – trendy og modig historieforteller

Kunstner, designer og illustratør | Kosta Boda

Sara Woodrow er en svensk designer og kunstner som våger å gå sin egen vei, noe som viser igjen i arbeidet hennes. Hun ønsker å formidle følelser og historier gjennom kunsten. Med en sterk forståelse for trender og samtiden, skaper Woodrow uttrykk som faller i god jord hos unge, motebevisste personer.

Produkter hos Tilbords: Se Woodrow sitt arbeid i kolleksjonen «All about you», som består av forskjellige glass og karafler for det svenske glassverket Kosta Boda. 

 

Anita Sletten – naturlig varme i hvert pennestrøk

Billedkunstner, illustratør og grafisk designer | Magnor

Allerede som ungdom malte Anita Sletten sine første akvareller sammen med sin far. Etter som hun utviklet seg som billedkunstner, ble hun motivert av å fange dyrenes blikk i et nordisk klima. Sletten ønsket å illustrere dyr i sitt naturlige habitat, og gi dem et språk som vekker følelser i oss. Dette har blant annet resultert i merkevaren «Nordic Wild».

I duo med Halvor Bakke har Sletten også skapt det vakre, klassiske juleserviset NOSTALGI for Magnor. Deres felles inspirasjonskilde – naturen – har funnet veien til et jul- og vinterservise som er laget for å vare i år etter år. Akvarellene til Sletten formidler nettopp den varmen serviset trengte for å gi den gode og lune julestemningen mange søker.

Produkter hos Tilbords: Se Nostalgi-serviset fra designerduoen Anita Sletten / Halvor Bakke.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.