Slik kan uterommet bli et samlingssted hele året

Et velfungerende uterom gir både ekstra plass på godværsdager – og noe hyggelig å se ut på mens du koser deg inne. Med enkle grep kan du skape et uterom som gir glede hele året, både hjemme og på hytta.

 

Hagestuer, pergola, drivhus og oransjeri – nordmenn omfavner livet utendørs hele året, og særlig hvis vi kan tilpasse utelivet etter været. Men selv om terrassesesongen er forholdvis kort i dette landet, kan også uterommet som ikke er under tak benyttes til å samle familie og venner til aktiviteter og hyggelig lag, når været tillater det.

 

Stemningsfulle lyskilder

Er av de beste måtene å omfavne den mørkere delen av året på, er å omgi oss med levende lys og andre stemningsskapende lyskilder. Dekorer uterommet med vakre lykter og tenn lys eller bruk kubbelys med blafrende LED-flamme.

 

En annen favoritt for mange, er solcellelykter og -lamper. De gir fra seg et vakkert og behagelig lys, og med strøm fra solenergi er de også å regne som et miljøvennlig alternativ.

Guffent eller kaldt ute? Da er det ganske så fint å sitte i godstolen og observere det vakre lysspillet utenfor vinduet.

 

 

Varmende flammer

Bålpanne eller utepeis med levende flammer sørger både for varme og god stemning når man skal samles utendørs.

 

 

Fordi det finnes mange typer uterom, finnes det heldigvis også mange typer ildsted, slik at du kan finne et som passer ditt behov. Et eksempel er løsninger med minimal røyk og aske, som gir enkel rengjøring og mindre lukt. Det er jo lov å like bål uten å ville lukte som et!

 

 

Smakfull servering

Smakfulle måltider trenger ikke være kompliserte eller tidkrevende. Kaffe på termos, pølser og pinnebrød, varme toast og stekte epler er klassikere som kan serveres mange ganger. Og ikke minst barnas favorittdessert på grillen – søte s’mores med kjeks og marshmallows. 

 

 

Myke tekstiler

Tepper og pledd er dekorative og varmende innslag nesten uansett årstid, enten du skal ha en stille stund med en god bok og en kopp te, eller når stort og smått skal samles ved bålpannen.

 

 

Samlende aktiviteter

Med hverdager preget av fulle kalendere og høyt tempo, kan det være både nyttig og nødvendig å roe ned og gjøre minst mulig iblant. Hva med å gjøre uterommet til familiens fristed der de lave skuldrene regjerer? Kakao og gode samtaler. Bøker og brettspill. Eller kanskje kveldsmat under stjernene? Lommer av kvalitetstid når dere trenger det.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.