Hopp til hovedinnholdet

Iittala – ikonisk design, nå i vår nettbutikk!

Det som startet som en glassfabrikk i en liten landsby i Finland i 1881 har gjennom årene vært med å definere nordisk design, og blitt det verdenskjente merket – Iittala.

 

Med sitt gjennombrudd i de tidlige årene av modernismen og funksjonalismen vokste Iittala sin designfilosofi frem: Å skape produkter som ved deres progressive, funksjonelle og vakre design blir tidløse objekter som du vil beholde livet ut.

 

 

Iittala er verdenskjent for sin ekspertise innen glass, og de fleste objektene utvikles og produseres på fabrikken i Finland den dag i dag. Her jobber også noen av verdens beste håndverkere med å lage munnblåst glass, blant annet den ikoniske Alvar Aalto vasen som første gang ble vist på verdensutstillingen i Paris i 1937.

 

 

I kjernen til Iittala finner du farget glass – en kunnskap og ferdighet som har gått i arv gjennom Iittala sin historie, fra en håndverker til en annen. I dag har Iittala et spekter på over 200 farger, fra de lyseste nyanser til de dypeste toner.

 

 

Samtidig som Iittala er tro mot sin opprinnelse, beveger merket seg stadig fremover for å inspirere, eksperimentere og forme hvordan vi lever. Nye produkter i ulike materialer og til ulike bruksområder trer frem, sånn som Nappula potter og lysestaker designet av Matti Klenell.

 

 

La deg inspirere av vårt sortiment fra Iittala her.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.