Hopp til hovedinnholdet

Kunstkort med motiver fra en typisk norsk barndom

Emmeselle lager kunstkort med fokus på norsk identitet og kultur basert på streken til billedkunstner og illustratør Mona Stenseth Erlandsen.

 

 

Siden 2012 har Emmeselle levert kunstkort og kunsttrykk til gave og interiørbransjen, med fokus på norsk identitet og kultur. De er et familieeid selskap med fokus på skaperglede, kunst og kultur. Deres kontor, atelier og pakkelager holder til i det gamle kulturhuset i Porsgrunn, herskapelige Villa Frednes.

Emmeselle trykker produktene lokalt i Telemark på tykt, eksklusivt 300 grams papir fra Småland. Deres ønske er å fokusere på miljøet og de trykker på Svanemerket trykkeri, på ubleket miljøpapir fra en produsent som kan skryte av å ha verdens mest klimavennlige papir! I 2017 kuttet de ut cellofan og forsøker å strekke seg etter en så bærekraftig drift som de får til.

Akkurat derfor kaller de sitt hovedprodukt for “kortreiste kunstkort” hvor det er kort vei fra atelier, til trykkeri og til deg der ute.

Norsk Strek

Mona Stenseth Erlandsen er en norsk billedkunstner, illustratør og tekstforfatter født i Fauske, i dag bosatt i Porsgrunn. Med oppvekst i Nord-Norge, danske røtter og designutdannelse og jobb i Trondheim, Bergen og Oslo, har en sterk bevissthet rundt identitet og kulturarv vokst seg frem og blitt en fellesnevner i hennes strek.

Hennes strek med enkle og isolerte motiver som selbuvott, sydvest og spark, har blitt omtalt som «erkenorsk pop art» og «moderne nasjonalromantikk». Hun har hatt suksess med sine fargesterke, minnerike gjenstander fra en typisk norsk barndom. Hun har med disse kjente motivene også gitt ut «Minneboken – Norsk nostalgi» på Aschehoug forlag og samarbeider med blant annet Nasjonalmuseet med sine egne illustrasjoner.

Hennes fremste inspirasjon for nye motiver, er kulturarv og popkultur. Kulturarv kan sies å være hele den historiske plattformen samfunnet står på. Begrepet er en samlebetegnelse for materiell og immateriell kultur.

Ved å produsere trykk som minner folk på hvor de kommer fra og hva de har med seg i ryggsekken, liker vi å tenke at vi bidrar til å holde kulturarven vår i live – og vise at man kan skape nye uttrykk av gamle tradisjoner.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.