Lykketegning av Ingebjørg Rangøy Sjåland

Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg en dag skulle leve av å tegne illustrasjoner til mennesker i hele Norge og til utlandet.

 

Det hele startet med et ganske så kjedelig kurs i regi av arbeidsplassen. Jeg har alltid hatt en tendens til å duppe av når læreren bare står og messer ut sin kunnskap. For det er faktisk en viktig kunst å kunne formidle også. Denne formiddagen prøvde jeg å drikke nok kaffe og spise litt søtt mens jeg hørte på foredragsholderen, men ingenting hjalp. Da ble løsningen å ta frem kulepennen og skrible litt i blokka mi.

Du vet, slik man gjør når man prater med noen i telefonen. De søte små krusedullene som man egentlig burde tatt vare på.

 

 

Min krusedull ble til min familie og min kollega som også slet med å holde konsentrasjonen oppe, hvisket i øret. «Den der var søt».

Hjemme igjen ble den fargelagt med mine små barn og lagt ut på min private instagram som ett av hverdagsbildene fra uken.

Et fåtall venner og familie så illustrasjonen og behørig trykket ett hjerte på den.

Men ei bekjent skrev; «Så fin, kan du lage en av min familie også?»

 

 

Noen ganger blir man litt ivrig på noe som fenger èn, og nettopp disse krusedullene syntes jeg det var innmari morsomt å lage. Så det ble mange av de hver dag. Sammen med barna, før og etter middag, når barna var lagt, jeg kunne til og med våkne midt på natten og komme på nye ideer som jeg tenkte ville være fint på papir.

 

Jeg ble etterhvert modigere og delte en god del på min private Facebook uten at dette tok spesielt av. Men det var jo kun for morro.

 

På et tidspunkt tok det litt av med mengden illustrasjoner som jeg la ut og jeg tenkte at jeg måtte slutte å bombadere vennene mine med disse tegningene. Jeg lagde en Facebookside som jeg kalte Lykketegning. For det var nettopp dette det var. Tegninger som skulle ha fokus på lykke og på de gode tingene i livet. Vi trenger alltid litt oppmuntring i hverdagen og for meg er det viktig at DU vet at du er skikkelig bra og helt fin slik du er.

 

 

Facebooksiden vokste veldig raskt og mange kom med ønsker om bestillinger. Det ble litt prøving og feiling, men tusen takk til alle dere som kjøpte de første, rare, skjeve tegningene som ble pakket inn i gamle Grandiosaesker for at de ikke skulle bøye seg i posten.

 

Firma ble etterhvert opprettet og i 2015 ble jeg invitert på God Morgen Norge for å fortelle om denne lille lykkereisen.

 

Veien derfra har vært en fantastisk reise. Det tok ikke lang tid før jobben ble sagt opp og jeg kunne lage mine kruseduller på heltid.

 

 

 

Jeg tror det viktigste man gjør når man skal starte noe, er å gå helhjertet inn for det og være glad i det man lager. Jeg er innmari glad i alle tegningene jeg har laget siden 2015. Når de kommer fra mitt hjerte så er sjansen stor for at det også treffer andres hjerter.

 

 

I starten var jeg redd for at inspirasjonen en dag skulle stoppe opp, derfor noterte jeg meg alle ideer og tanker så fort de kom. Men det jeg opplever; er at 1-2 minutter foran ett blankt ark setter igang prosessen automatisk.

Jeg blir inspirert av hverdagen og spesielt menneskemøtene. Noen ganger er det også et dikt eller sitat som treffer meg. En solnedgang, en følelse, takknemlighet.

Det er ikke så mye jeg trenger; ett blankt ark, én blyant, tusjer og kanskje det vanskeligste; ikke være redd for at det ikke er perfekt.

 

 

Fra å ikke ha noen planer rundt Lykketegning, har jeg nå mange flere baller i luften. Illustrasjonene er på ulike krus, vinglass, kalendere, navnskilt etc. Og tilbakemeldingene er utrolig hyggelige. «At dette er favorittkoppen», eller at «de som fikk gaven ble så glade for den».

 

 

Mye av hverdagen handler også om logistikk, pakking, markedsføring samt utvikle nye ideer. Det har vært en spennende læringskurve. Takket være andre gründere og samarbeidspartnere så er dette en utrolig morsom prosess der man lærer så veldig mye.

Drømmene blir større etterhvert som årene går. Og akkurat nå er det disse to; at Lykketegning er noe som blir her i mange år og som kunder fortsatt vil ha glede av i hjemmene sine, samt å se om andre land også kunnet tenke seg å omfavne Lykketegning.

 

 

Hverdagen må man styre selv, men en ting er sikkert; jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Sjefen er så ålreit skjønner du.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.