Maya - norsk designklassiker feirer 60 år!

Maya ble designet i 1962 og har vært en bestselger siden sekstitallet! Skaftet har en bred, kraftig form og ligger godt i hånden med sine avrundede kanter. Det matte stålet gjør bestikket elegant og tidløst og får en flott patina over tid.

 

Tias Eckhoff (1926 -2016) var en av Norges mest alsidige designere. Anerkjent som en pionér innen industrielt design, har han bidratt til å gjøre Skandinavisk design til ett kjent begrep i hele verden.

Eckhoff designet Maya i 1960 og er noe av det beste innen norsk designhistorie og har blitt stående som en varig designklassiker. Med sitt svakt triangelformede skaft og sin matte utførelse er den lett gjenkjennelig og nærmest tidløs i sin utforming. Stålet får også en flott patina over tid, og blir bare flottere med tiden.

 

 

Eckhoffs grundighet og enkle, naturlige saklighet la vekt på materialenes utnyttelsesgrad og gjenstandenes brukervennlighet. Han var en designer langt forut for sin tid, og er blandet de mest prisbelønnede designere Norge har.

Drevet av en sterk forkjærlighet for elegant bestikk har Tias Eckhoff designet Maya, Maya 2000, Chaco, Una og Tiki til Stelton norstaal. Maya bestikket er utstillt på flere museer og er tatt opp i Phaidon Design Classics blandt de beste design i verden.

 

 

Maya har blandet annet mottatt «Merket for God Design» og «Klassikerprisen for God Design» av Norsk Designråd og er tatt opp i «Phaidons design classics» blant de beste design i verden. Maya er også å finne i de permanente samlinger hos henholdsvis Museum og Modern Art i New York og The Victoria and Albert Museum i London.

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.