Hopp til hovedinnholdet

Skaugum Bestikk - håndlaget på Geilo siden 1943

Bestikket hadde først navnet «Märtha», men da de kom i konflikt med en annen bedrift om retten til varemerket ringte deres daværende styreleder til Kong Haakon.

 

Skaugum Bestikk er håndlaget på Geilo med lidenskap for form og estetikk. Siden 1943 har de vært med til både hverdag og fest, og deres historie fortsetter med deg.

 

 

«RING KONGEN»

Bestikkene til Skaugum har sett like ut helt siden starten i 1943. Bestikket hadde først navnet «Märtha». Men de kom i konflikt med en annen bedrift om retten til varemerket. Den fortvilende situasjonen ble tatt tak i av deres daværende styreleder, Milorg-helt Jens Christian Hauge. Han kjente Kong Haakon godt. Hauge ringte sin venn og spurte følgende spørsmål:
– Kan vi bruke navnet «Skaugum»?
– Ja, svarte Kong Haakon.
Fra den dag har produktene deres hett Skaugum.
Når du dekker bordet med Skaugum-bestikk, fortell gjerne denne historien til dine gjester.

 

 

HÅNDLAGET

Å lage bestikk for hånd er en spennende og tidkrevende prosess. Stålet varmes opp til 1035 grader før vi slår med en hydraulisk hammer ned i ønsket form. Våre plastskaft blir støpt mens treskaftene sages og freses. Vi skjefter, polerer, og borer hver del for hånd på maskiner fra en annen tidsalder.

 

 

FJORD

Naturen er alltid til stede i vårt design. Når Restaurant Under ba Skaugum om å lage deres bestikk ble Skaugum inspirert av overgangen mellom sjø og land. Drivveden som slipes til kunstverk av tidevann på et nakent svaberg. Resultatet ble FJORD. Norsk Eik, tromlet av naturen, kombinert med mørkt stål som speiler havets farge en høstdag. Vakrere blir det ikke. Settet blir levert i en pen gaveeske.

 

SORT

Skaugum bestikk med sort skaft er en klassiker! Dette bestikksettet består av 6 stk spiseskjeer, 6 stk spisegafler og 6 stk spisekniver. Settet blir levert i en pen gaveeske.

 

Kjøp Skaugum bestikk her.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.