Årets trender: Velvære og vakre kombinasjoner

Klar for å ønske velkommen en følelse av trygghet, komfort og velvære? En av årets viktigste trendretninger er å kombinere gammelt og nytt for å skape din helt egen historie.

 

 

Fritidsfølelsen i hverdagen

Hvor har du det best? «Hjemme» er like mye en følelse som et sted. Meningsfylt samvær og komfort kan oppnås på kjøkkenet, på hytta, på balkongen eller i hagen – med mulighet for å ta den gode følelsen med seg videre.

Trenden «Care culture» inspirerer oss blant annet til å ta vare på stemningen fra hytte og fritid inn i hverdagen. Myke mønstre og behagelige fargetoner gir velvære og komfort, mens kombinasjoner av nytt og vintage understreker det ekte og rustikke.

 

 

Lag din egen designhistorie

Svenske Rörstrand er et eksempel på en merkevare som ivaretar både eldgammel porselenhistorie og nytt design. Opprinnelsen til Ostindia er bokstavelig talt hentet fra havets bunn: I 1745 forliste et skip som var på vei hjem fra Kina utenfor Gøteborg, og en bit fra en porselenstallerken havnet i et skap hos Rörstrand. En dag fant fabrikksjefens kone biten og så umiddelbart potensialet i mønsteret, og i 1932 ble det nydelige serviset lansert.

 

 

I 2012 ble keramiker Caroline Slotte utfordret til å gjenoppfinne Ostindia, og hun skapte da servisets rebelske kusine – Ostindia Floris – der det tette bladverket sprer seg over porselenet som et slør.

De to seriene kan mer enn gjerne kombineres for et spennende uttrykk, og viser hvordan gammelt eller arvet porselen med fordel kan settes sammen med nyere design.

 

 

Dansk håndverk på bordet

Broste Copenhagen er en leverandør som kombinerer ekte håndverk med klassisk skandinavisk design. De tidløse Nordic vanilla-produktene i steintøy har et lyst, rustikt uttrykk som gjør at de enkelt kan kombineres med andre design.

 

 

Produktene er håndglasert, og serien har organiske former og kremhvit farge med kornet uttrykk. Som et klassisk innslag på bordet, står en Nordic vanilla tekanne like godt til vintage-kopper som de moderne. Prøv deg gjerne frem med det du har i skapet – flere forskjellige kopper og skåler kan gi et både spennende og sjarmerende utrykk!

 

 

Detaljer med mønstre fra naturen

Noen dager spiser vi ute under åpen himmel – andre dager er det mer fristende å hente naturen inn. Pynt bordet med friske blomster og linservietter, og fyll koppene med duftende teblader.

 

 

Trenden «care culture» handler i stor grad om å omgi oss med det vi finner verdifullt og meningsfylt. Vi samler menneskene vi er glade i, vi samler betydningsfulle minner, og vi skaper øyeblikk av velvære der vi befinner oss. Gjennom å kombinere nye stemmer med gamle tradisjoner, skaper vi også en verden med plass til mangfold og respekt for det jordnære og naturlige.  

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.