Hopp til hovedinnholdet

Disse minikrusene er en skatt for alle samlere

Klassikerkrusene krymper! Arabia lanserer Mummi minikrus med motiv fra Mummidalens kjente og kjære beboere.

 

Arabias første klassikerkrus (fra årene 1999 -2002) krymper til minikrus og den første serien (6stk.) er av kjente og kjære figurer fra Mummidalen. På minikrusene vises Mummimamma, Mummipappa, Mummitrollet, Snorkfrøken, Lille My og Snusmumriken. Minikrusene er gjengivelser av klassikerkrusene i miniatyrformat.

 

 

Ideen til klassikerkrusene ble til da man ønsket å presentere Mummidalens figurer på en nye måte. Keramiker Tove Slotte startet som designer for Arabias Mummiprodukter i 1989, og hennes første oppgave var å designe karakterene på produktene. Da hun gjorde dette tok hun utgangspunkt i konturene og ga bakgrunnen en farge som passet med karakteren og kolleksjonen. Fargen ga en ny dimensjon til figurene, ettersom de fleste av Tove Janssons originale tegninger er i svart-hvitt.


På de første klassikerkrusene ble figurene vist både forfra og bakfra. Slotte var tro mot Tove og Lars Janssons stil – varemerket for mummiseriene var nemlig et bilde av Mummitrollets framoverbøyde bakende. Samme bilde innleder, med et par unntak, alle tegnede mummiserier. Denne ideen ble også introdusert på det første kruset, og samtidig ble alle karakterene presentert forfra og bakfra.

 

 

Arabia fortsetter i dag å presentere Mummidalens figurer ettersom Tove Janssons mummifilosofi omfatter utallige figurer. De har alle blitt inspirert av Toves nærmeste venner og familie. Mummipappa og Mummimamma beskriver for eksempel Toves egne foreldre. Arabia har hvert år enten lansert nye figurer eller nye illustrasjoner av figurene. På det nyeste klassikerkruset vises Ninni, som ble kjent via novellen «Det usynlig barnet».

 

 

Minikrusene vil gi liv til mange av de ulike figurene i Mummihistoriene når krusene blir utgitt i serier med seks krus. Det er en flott gave til Mummivenner eller en mulighet til å samle klassikere i en ny, kompakt størrelse.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.