Hopp til hovedinnholdet

Hvilestund er årets sommerkrus fra Mummi

Sesongserviset er en fortsettelse på Mummitrollenes sommereventyr og er en påminnelse om hvordan vi kan tilbringe en bekymringsløs sommerdag utendørs.


I 2020 har det gått 75 år siden Tove Jansson skrev den første Mummiboken. For å feire jubileumsåret deltar vi i Moomin Characters organiserte kampanje #VÅRTHAV, hvor hensikten er å samle inn ti millioner kroner til arbeidet med å bevare Østersjøen. 10 kroner av hvert solgte krus går til arbeidet med å bevare Østersjøen.

 

En bekymringsløs sommerdag i Mummidalen

Illustrasjonen på Arabias sommerservise med Mummitrollene baserer seg på Tove Janssons tegneserie ”Mummidalen blir en jungel”, som ble utgitt i 1956. Motivet viser en varm sommerdag og Mummifamilien har bestemt seg for å tilbringe natten utendørs. Mummitrollet og Snorkfrøken finner en grop under en busk og legger seg sammen under teppet og venter på kveldsmaten. Den gutteaktige Mummipappaens favorittplass er hengekøyen. Han liker å sovne mens han samtidig holder et øye på familien. Mummimamma elsker å sove utendørs og er glad for at hun har fått med hele familien. I havet finner Lille My en kasse med tropiske frø. Mummitrollet ber entusiastisk Mummimamma om å så frøene. Mummimamma kaster de litt hit og dit – uten å tenke på konsekvensene. Solen går ned og ingen er urolige for morgendagen.

 

#VÅRTHAV – målet er å samle inn ti millioner kroner

Tove Jansson elsket havet og for Mummitrollene har havet betydd renhet og glede. Likevel kunne man sommeren 2018 konstatere den verste algeoppblomstringen på 20 år. Vår generasjon kan fremdeles ha innvirkning på om vi etterlater oss det mest møkkete havet noensinne, eller ikke.

– For oss er det viktig at kommende generasjoner kan nyte Østersjøens rene vann, akkurat som Mummitrollene, minner Nora Haatainen fra Fiskars Brands and Licencing oss på.

For hvert solgte krus doneres 10 kroner til John Nurminens Stiftelses arbeid for å gjøre Østersjøen renere og verne om vår arv. Moomin Characters har fått med et stort antall lisenstakere og andre aktører i kampanjen, men du kan også delta i kampanjen ved å donere.

– Med en donasjon på 100 kroner kan man forbedre situasjonen i Østersjøen og hjelpe ved å fjerne cirka 40 kg blågrønne alger. Donasjonen kan gjøres via kampanjens webside www.oursea.fi/sv eller ved å kjøpe Mummiprodukter merket med #VÅRTHAV, forteller Moomin Characters.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.