Hopp til hovedinnholdet

Lag et personlig bord på 1 – 2 – 3

Dagens trendbilde innenfor interiør og borddekking ønsker både bruktfunn og nyere design velkommen. Men hvordan går du frem for å skape en stil som fungerer? Vi har tre enkle råd til deg.

 

Kreativitet og lekenhet i interiør og borddekking inviterer til miks av mønstre, stiler og epoker. Dette åpner også for å kombinere klassisk design med retro, brukt eller vintage – som gjort på riktig måte kan gi både interessant og smakfull estetikk.

Vi har samlet tre enkle råd for deg som ønsker inspirasjon til borddekking som kombinerer gammelt og nytt servise:

 

 

1. Et rent utgangspunkt: Stilrent servise med mønster

På samme måte som et hvitt ark inviterer til bruk av farger og mønstre, kan også et hvitt servise benyttes som et klassisk utgangspunkt for kreativ borddekking. Rene linjer og høy kvalitet varer gjennom år, sesonger og stilarter, og gir deg frihet til å variere underveis.

Det hvite serviset på bildet fra Rhombe-serien til danske Lyngby kombinerer kritthvitt porselen med et elegant mønster som er velkjent for mange. Mønsteret ble brukt første gang i 1961, men i denne serien er det tolket på en ny måte og presentert som relieff. Produktene i Rhombe-serien er i håndlaget porselen. De tåler både kulde/frys, varme og mikrobølgeovn.

 

 

Bestikk fra Skaugum er en annen klassiker som bygger bro mellom ny og eldre design. Det håndlagde bestikket ble lansert i 1943 og er fortsatt svært populært den dag i dag. Bestikket fås i mange utførelser, med skaft i tre eller plast. Enten du har arvet, kjøpt brukt eller nytt, er bestikket en sikker vinner til alle måltid.

 

 

2. Tilfør brukt eller vintage for personlig touch

Gamle norske serviser, dekketøy og pynt fra både inn- og utland er nostalgiske innslag mange setter pris på som en del av borddekkingen. Både retro, brukt og vintagefunn kan benyttes for å tilføre farge og personlig stil.

Serviset på bildene viser hvordan kopper og asjetter i gammeldags stil gir sjarm og varme med fargepalett i lyse og brunlige toner. Sammen med nyere og mer moderne design får det eldre uttrykket nytt liv, med et lekkert og inviterende resultat.

 

 

3. Prikken over i-en: Stemningsskapende detaljer

Vaser, servietter, bordbrikker, lykter eller lysestaker er tilbehør som med fordel kan tilføres bordet du planlegger for gjestene dine. Tilbehør som går ton-i-ton skaper renhet og eleganse, mens kontraster og mønster gir et mer lekent uttrykk.

 

 

På bordet vårt har vi valgt Curve lysestaker fra LIND DNA i gullbelagt stål for å komplettere det elegante uttrykket. Disse lysestakene kan stables på uendelig mange måter, horisontalt eller vertikalt, slik at du kan tilpasse designet etter eget ønske og stil.

 

Og du? Det viktigste rådet av alle er: Prøv deg frem! Det er ingen strenge regler for hva som passer sammen – så lenge du liker det selv.

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.