Hopp til hovedinnholdet

Lille My og Stinky får nye illustrasjoner!

Tove Janssons populære karakterer; frittalende Lille My og Mummidalens skurk, Stinky, får nye illustrasjoner på Arabias klassiske Mummiservise. Motivet på Lille My-serviset er basert på Tove og Lars Janssons tegneserie «Mummitrollet og kometen» som ble utgitt på engelsk i 1958. Stinky-servisets motiv er basert på to ulike tegneserier: «Mummitrollets nye liv» fra 1956 og ”Foreningsliv i Mummidalen” fra 1957.

 

Illustratøren og keramikeren Tove Slotte har gitt de nye Lille My- og Stinky-servisene en illustrasjonsstil som er sterkere knyttet til historiene enn tidligere. Servisets farger og elementer er rikere og styrker motivets bakgrunn.

 

 

I historien bak illustrasjonene til Lille My-serviset, nærmer en komet seg Mummidalen. Da innbyggerne i Mummidalen plutselig flykter fra hjemmene sine, drar Lille My sammen med Mummitrollet og Snorkfrøken for å finne ut hva det hele dreier seg om. Lille My er bekymringsløs som alltid og legger seg rett ned i enga for å se kometen nærme seg.

 

 

I illustrasjonene til Stinky-serviset møter vi Mummidalens skurk som denne gangen imidlertid prøver å redde Mummimammas veske fra en hund. Selv om Stinky er litt av en skurk, ville han aldri stjele Mummimammas veske.

 

 

Lille My er en av de mest populære karakterene

 

Lille My er fortsatt en av de mest populære karakterene gjennom tidene. Dette er fjerde gang hun spiller hovedrollen i Arabias karaktersett. Stinkys karakterservise er nå redesignet for første gang siden motivet av Stinky ble lansert i 2001.

 

 

Arabia begynte å produsere Mummi-servisene på 1990-tallet. Den gang ble alle illustrasjonene godkjent av Tove Jansson, og historien om dagens Mummikrus begynte.

 

På de første Mummikrusene dukket Lille My opp som en bifigur. Da det femte Teema-formede Mummikruset ble designet, ble det illustrert av Camilla Moberg med Lille My på gul bakgrunn.

 

 

«Særlig Lille My er en karakter som mange mennesker identifiserer seg med og liker; den fryktløse Lille My er modig, frittalende og innflytelsesrik. Tove Jansson etterlot en utrolig arv, spesielt når det gjelder sterke kvinnelige karakterer», sier Mirka Paasikangas, PR- og kommunikasjonssjef for Fiskars sine Mummi-produkter.

 

 

Stinky stjeler på sin side folks hjerter med rampestrekene sine. Stinky har spesialisert seg på sabotasje, tjuvlytting og å lure politiet. Imidlertid klarer han på en eller annen måte alltid å bli tatt.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.