Hopp til hovedinnholdet

Nå kan du glede deg over fire nye Mummi krus

Arabia har lansert fire nye Mummi krus i forbindelse med den nye animasjonsserien om Mummitrollet og livet i Mummidalen.

 

 

Tove Janssons fortellinger om Mummitrollet og livet i Mummidalen får nytt liv i en tredimensjonal, animert TV-serie som er produsert av Gutsy Animations. Det nysgjerrige Mummitrollet spiller hovedrollen. Som en hyllest til TV-serien lanserte Arabia fire krus basert på seriens ulike handlinger: Den siste dragen, Hufsas natt, Den gylne halen og Trollvinter. Krusene er til salgs f.o.m. den 14. juni 2019.

 

 

Mummitrollet spiller hovedrollen i ny animasjonsserie

Mummianimasjonene tar Tove Jansson sitt artistiske arbeid inn i fremtiden, ettersom 3D-formatet og Mummihistoriene kombineres. I samarbeid med Moomin Characters, lanserer Arabia krus med motiver fra serien. Fra TV-seriens første sesong trykkes fire utvalgte illustrasjoner på Arabias krus, og motivene illustrerer Mummitrollet som begir seg ut på nye eventyr.

 

Mummifortellinger til en ny generasjon

3D-animasjonene er basert på Tove og Lars Janssons originale illustrasjoner, og de er trofaste mot de opprinnelige historiene. I animasjonene uttrykkes dette ved bruk av lys og skygger for å gjenskape mystikken og følelsen av eventyr i Mummidalen, som er karakteristisk for Jansson. 3D-formatet, bringer historiene til et nytt nivå og gir Mummikarakterene en ny dimensjon. "Vi tror at serien kommer til å tiltrekke seg et nytt publikum: de barna og ungdommene som har vokst opp med animasjoner," forklarer Nora Haatainen fra Fiskars.

 Mummitrollet, som spiller hovedrollen i animasjonene, og dermed også på Arabias illustrasjoner, er nysgjerrig og interesserer seg for alt og alle. Han følger et merkelig spor i den mørke skogen der han møter Hufsa, og han lurer på om Mummidalen er borte under snødekket. Mummitrollets nysgjerrighet får ham ut på eventyr, og han lærer mer om vennskap, mot og toleranse.

 Overføringen til animerte bilder er tidkrevende

Illustrasjoner av animasjonsserien er ikke direkte egnet for en keramisk overflate, noe som betyr at gjengivelse av bildene krever mye kompetanse, forberedelse, dybdekunnskap om materialene og god forståelse av farger.

Animasjonsbildene behandles til rasterbilder, noe som betyr at forskjellige nyanser konverteres til rasterpunkter i forskjellige størrelser, slik at bildet kan trykkes på et krus. Påføringen gjøres ved å bruke en forbrenningsteknikk der bildet smelter under glasurmassen i 1200 graders varme. Dette garanterer krusenes høye kvalitet.

 

Arabia Mummidalen seriekrus selges kun i perioden 14. juni – 31. desember 2019. De har et eget, spesielt bunnstempel og er ikke en del av Arabias klassiske Mummikolleksjon.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.