Nye serviser i Arabias klassikersamling

Misa, Mummimammas hushjelp, får et eget servise og i tillegg får den forfengelige og flinke Snorkfrøken et nytt motiv!

 

Mummimammas hushjelp, Misa, får et eget servise i Arabias klassikersamling. I tillegg får Snorkfrøken et oppdatert motiv der den populære karakteren prøver en bikini. Illustrasjonen av Misa er basert på Tove og Lars Janssons tegneserie «På lissom» fra 1956. Snorkfrøken sin illustrasjon baserer seg på tegneserien «Mummitrollet på Rivieraen» fra 1955.

En historie om en hushjelp

Historien om Mummimammas hushjelp, Misa, ble publisert i 1956 i tegneserien «På lissom». I tegneserien blir Misa hushjelpen til Mummifamilien. Misa eier en hund som heter Ynk.

Misa er en redd og en noe nevrotisk karakter. Hun ser ulykkelig ut i det røde forkleet sitt, men hun hjelper Mummimamma med alt husarbeidet. Misa og hunden Ynk deler hemmeligheter som Snorkfrøken finner ut av, og Snorkfrøken hjelper Misa å finne en løsning på problemene sine. Dette er en lettelse for Misa og Ynk, og de lærer å leke og ha det gøy slik som resten av Mummifamilien.

På serviset ser vi Misa ta oppvasken. Mummimamma forteller Misa at hun alltid tar oppvasken med regnvann. Misa ser på berget med oppvask og konstaterer at det ikke har regnet på lenge. På krusets andre side vasker Misa filleryer, og Mummimamma forteller at hun skyller filleryene ved å svømme med dem.

Forfengelige og flinke Snorkfrøken

Illustrasjonen av Snørkfrøken baserer seg på tegneserien «Mummitrollet på Rivieraen» fra 1955. I historien har Snorkføken og Mummipappa det kjedelig, og de drømmer om et luksusliv på Rivieraen. Mummifamilien seiler til Frankrike og kommer utfor mange uhell og misforståelser.

Snorkfrøken nyter å være midtpunkt. Hun sjarmerer og elsker å bli sjarmert – og derfor lykkes hun i å vinne på casino. Hun kjøper en bikini for pengene. Historien beskriver Snorkfrøken som ikke bare feminin og forfengelig, men også modig og flink.

På illustrasjonen har Snorkfrøken bestemt seg for å prøve en bikini for første gang, men speilbildet er ikke flatterende. Hun har ikke hatt på leppestift før heller, og på krusets andre side kan man se at hun ikke finner noe naturlig sted på snuten. Snorkfrøken er en av de virkelige populære karakterene i fortellingene om Mummifamilien.

Håndmalt servise

Arabias mangeårige Mummi-illustratør, Tove Slotte, starter alltid designprosessen av en ny karakter ved å gå gjennom Tove Janssons noveller og tegneserier. I fortellingene om Mummitrollene finnes det hundrevis av karakterer, men bare noen har fått et eget servise. Mindre kjente karakterer som Misa, blir introdusert til publikum gjennom historier som også handler om noen av de populære karakterene, slik som Snorkfrøken. Når Tove Slotte finner et passende bilde av karakterene skalerer hun dem til riktig størrelse.

«Jeg frigir dem fra bakgrunnen og skaper en helhet. Etter at jeg lager konturene finner jeg fargepaletten og fargelegger bakgrunnen for hånd. Den håndlagde tegningen blir digitalisert og overført til den keramiske overflaten ved hjelp av en Heat & Release trykkteknikk», forteller Tove Slotte om det 2-årige produktutviklingsarbeidet.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.