Hopp til hovedinnholdet

Mooments of Kindness

Den nye kolleksjonen fra Moomin by Arabia og Røde Kors inviterer til Mooments of Kindness og minner om at små gjerninger kan ha stor betydning!

 

Moomin by Arabia og Røde Kors går sammen for å inspirere til vennlighet og gode gjerninger.

 

 

Tove Janssons originale illustrasjoner for Røde Kors

Den nye Mummikolleksjonen er basert på Tove Janssons originale illustrasjoner fra 1963 for finsk Røde Kors. De koselige motivene i Janssons særegne og gjenkjennelige stil viser blant annet blomstrende røde planter, Lille My som holder en kost, Mummitrollet som klatrer i en stige og Snusmumrikken som sitter rundt et bål med venner. Det finnes lite informasjon om bakgrunnen til motivene, annet enn at de opprinnelig ble laget som illustrasjoner til en Røde Kors-timeplan for barn.

 

 

10 kroner av hvert solgte produkt går til Røde Kors’ lokale arbeid


Kolleksjonen består av to krus, en stor ogliten asjett og en bolle med Janssons illustrasjoner. For hvert solgte produkt går 10 kroner til Røde Kors. I Norge vil pengene brukes til lokale Røde Kors aktiviteter og bidra til fellesskap og inkludering. Budskapet er at vi alle -store som små - kan bidra til å gjøre en forskjell for andre gjennom gode gjerninger i hverdagen.

 

 

Mooments of Kindness – små gjerninger, stor betydning

 

Som en del av lanseringen oppfordrer Røde Kors og Moomin by Arabia til små vennlige gjerninger som kan utgjøre stor forskjell for andre.
Det kan for eksempel være å hjelpe noen med innkjøp av dagligvarer, skrive gode ord til noen, sende et postkort til en slektning eller kjøpe blomster til noen man er glad i. Det kan også være å støtte arbeidet til Røde Kors gjennom å kjøpe en kopp, bolle eller asjett.

 

 

–Vi ønsker å oppmuntre folk til små vennlige gjerninger som kan lyse opp dagen for noen. Jeg tror vi alle kan være enige om at verden trenger vennlighet, hyggelige gjerninger og samhold –kanskje nå mer enn noen gang. Mummifamilien viser hvordan vi kan være medfølende og hensynsfulle, akseptere hverandre som vi er, og hylle kraften i vennlighet”, sier Mirka Paasikangas, Global PR- og kommunikasjonssjef for Moomin by Arabia.

 

–Dette samarbeidet passer godt med verdigrunnlaget til Røde Kors. Vi er til stede for mennesker som trenger omsorg og hjelp. I en verden full av uro og splittelse er slike initiativ med på å bringe oss tettere sammen, sier markedsdirektør Cecilie Thuv i Røde Kors.

 

Moomin by Arabia x Røde Kors - kolleksjonen har global kampanjestart 9. august i Finland, Sverige, Norge,
Danmark og Japan. Produktene er tilgjengelige ut året eller så langt lageret rekker.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.