Hopp til hovedinnholdet

Nå får du kjøpt jubileumskrusene fra Mummi

I år er det 75 år siden Tove Jansson ga ut den første Mummiboken, og i den anledning kommer de klassiske Mummikrusene med et jubileumsstempelet!

 

I 2020 er det 75 år siden Tove Jansson ga ut den første Mummiboken. For å markere jubileet, vil Arabias klassiske Mummikrus få et spesielt gullfarget stempel. Både Mummidagen og Tove Janssons bursdag er 9. august, og krusene med jubileumsstempelet vil være tilgjengelig i et begrenset opplag fra 7. august 2020.

Tove Janssons første Mummibok, Småtrollene og den store oversvømmelsen, ble utgitt i 1945. Da Jansson skapte Mummiverdenen, var hun inspirert av mangfold, finsk natur og Østersjøen. Den første historien handler om Mummitrollet og moren hans, Mummimamma, som leter etter Mummipappa som har dratt på et eventyr. De havner på et stormfullt hav, i en oversvømmelse. Til slutt finner de verdens vakreste dal, Mummidalen.

I dag er Mummidalen en tidløs scene for karakterer vi kan kjenne igjen i oss selv og andre. Mummitrollene er kjent over hele verden, og de har blitt en del av hverdagen vår også i form av Arabias populære Mummiservise, og da særlig krusene. Mummikrusene har blitt en kjent del av finsk design, og er en av de største keramiske kruskolleksjonene i verden. Samarbeidet mellom Mummi og Arabia stammer fra 1950-tallet da Tove Jansson selv illustrerte de første tallerkenene og krusene til et barneservise designet av moren.

I 1990 begynte Arabia å produsere Mummiserviset i den ikoniske Teema-serien. For 30 år siden begynte også keramiker og illustratør Tove Slotte sin karriere som illustratør av Arabias Mummikolleksjon. Selv i dag er det hun som lager illustrasjonene. En av de mest populære krusene illustrert av Slotte er Kjærlighet fra 1996. Dette kruset er fremdeles i prodiksjon. Slotte forklarer at mange har startet å samle på Mummikrus med Kjærlighetskruset, og hun mener at illustrasjonens emosjonelle appell er grunnen til krusets popularitet.

100 ulike Arabia Mummikrus

Totalt har Arabia nå produsert 100 forskjellige Mummikrus i Teema-formen. Klassikerkrusene er karakterkrusene i Arabias Mummisortiment. De illustrerer karakterene som bor i Mummidalen som gjør sine typiske gjøremål på en farget bakgrunn. Totalt er det 21 krus i dagens sortiment og motivene er av: Mummipappa, Mummimamma, Mummitrollet, Snorkfrøken, Lille My, Snusmumrikken, Sniff, Tootikki, Mymlen, Mymlens mamma, Stinky, Hattifnattene, Hufsa, Stamfaren, Misa, Ninni, Trollmannen, Politimesteren, Tufsla & Vifsla, Mummihuset og Kjærlighet.

For å markere 75-årsjubileet lanserer Arabia en utgave av klassikerkrusene med et gullstempel. Gullstempelet består av teksten Moomin 75 og illustrasjonen viser Mummimamma, Mummipappa og Mummitrollet som gir hverandre en god klem.

 

Krusene med jubileumsstempelet er til salgs fra 7. august i et begrenset opplag frem til årets slutt.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.