Milde Mummimamma og rengjøringsentusiasten Filifjonka

Snart kommer det nye illustrasjoner av Mummimamma og Filifjonka på Mummi serviset!

Tove Janssons karakterer Mummimamma og Filifjonka får nye illustrasjoner på Arabias servise. De nye motivene som brukes i Mummimamma-settet er basert på tegneserien "Mummi-vinter" (1959) og "På lissom" (1956). Motivene til det nye Filifjonka-settet er basert på boken "Sent i november" (1970) og tegneserien "Slomsedyret forlover seg" (1959).

De fornyede motivene av illustratøren og keramikkunstneren Tove Slotte, fokuserer på de typiske trekkene til karakterene i Tove Janssons Mummihistorier, som det er lett å relatere seg til i ulike hverdags - og livssituasjoner.

Mummimamma er mild og forståelsesfull: Hun har en positiv holdning til livet, forskjellige mennesker og deres livshistorier, og hun ønsker alltid alle velkommen i hjemmet sitt. Filifjonka derimot, er mor til tre barn der renslighet, orden og forutsigbarhet representerer kontroll på livet.

Milde Mummimamma og rengjøringsentusiasten Filifjonka

Tove Jansson har sagt at rollemodellen for Mummimamma-karakteren har vært moren hennes, Signe “Ham” Hammarsten-Jansson. Mummimamma er bærebjelken i Mummidalen og hjertet av Mummihuset - en mild og smart morsfigur som ikke lar seg påvirke av de små tingene. Det er ingen situasjon hun ikke kan takle, og hun er alltid klar til å gi trøst eller råd til de som trenger det.

Filifjonkene representerer derimot andre følelser i Mummihistoriene, og spesielt fru Filifjonka kan betraktes som det motsatte av Mummimamma. Den nevrotiske og lett urolige fru Filifjonka er en streng forelder som ikke vil at barna skal lære seg dårlige vaner. Hun prøver å holde orden på livet sitt ved å hele tiden rengjøre huset sitt. I virkeligheten misunner fru Filifjonka faktisk Mummimamma for sin bohemske livsstil, men hun klarer ikke å gi slipp på sitt kontrollbehov.

Klassiske karakterer i daglige gjøremål

På illustrasjonene til det nye Mummimamma-settet steller Mummimamma grønnsakshagen med hushjelpen Misa. Mummimamma har hatt en hushjelp en stund ettersom fru Filifjonka mener at Mummifamilien trenger hjelp til å rydde opp i det rotete huset sitt.

I tillegg til sin egen familie tar Mummimamma vare på alle som besøker Mummihuset, enten det er for et kort besøk eller et lengre opphold. Mummimamma er ikke fremmed for livets små gleder, som å ta en pause og nyte en deilig kopp kaffe for seg selv, slik baksiden av kruset illustrerer.
Fru Filifjonka er derimot besatt av å rydde huset sitt, og er i sitt ess når hun får muligheten til å organisere en vårrengjøring. Hun finner steder der støv eller smuss kan gjemme seg, og når det er avdekket lar hun såpeskummet flyte.Motivets historie begynner med at en psykiater kommer til Mummidalen og kurerer fru Filifjonka for vaskekomplekset sitt. Når Filifjonkas hus begynner å forfalle, bestemmer Mummimamma seg for å løse situasjonen på sin egen måte. Hun skriver et telegram som Filifjonkas barn entusiastisk overleverer til moren. I følge dette telegrammet kommer det en kvinnekomité på besøk til fru Filifjonkas hus. På denne måten klarer Mummimamma å gjenopprette fru Filifjonkas lidenskap for rengjøring.

 

De nye Mummi servisedelene kommer i butikk fra 15. februar.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.