Hopp til hovedinnholdet

To nye spesialkrus med motiv fra animasjonsserien Mummidalen

Illustrasjonene på de to nye Mummikrusene "Snusmumrikken og Ildånden" og "Mummimamma lengter hjem" er hentet fra animasjonsserien Mummidalen.

 

Illustrasjoner fra andre sesongs episoder av animasjonsserien Mummidalen, blir nå å se på Arabias nye spesialkrus. Illustrasjonen til Snusmumrikken og ildånden (krus 0,3 l) viser kjente karakterer på stylter som trues av et vulkanutbrudd. Mummimamma lengter hjem (krus 0,3 l) illustrerer Mummimamma som lider av hjemlengsel, og må finne en magisk måte å reise på. Mummidalen sesong 1 lanseres i Norge høsten 2020 på NRK Super, og serien vil også være tilgjengelig på NRK Super TV og NRK TV.

Andre sesongen av Gutsy Animations animasjonsserie Mummidalen blir utgitt våren 2020, og som en hyllest til Tove Janssons arbeid, skal Arabia ha seriens illustrasjoner på sine krus. Animasjonsserien har blitt Finlands rikskringkaster YLEs mest sette serie noensinne, og den har samtidig gitt en ny tolkning av Tove Janssons kunstneriske arbeid. Animasjonsserien har blitt kjent for sin fantastiske tredimensjonalitet, som gjør at karakterene kommer nærmere på seerne. I mars ble serien belønnet som det beste barneprogrammet på British Animations Awards i London. Serien er regissert av den Oscar®-belønnede engelskmannen Steve Box.

Historiene bak de animerte illustrasjonene
Illustrasjonen til Snusmumrikken og ildånden viser kjente karakterer på stylter: Mummitrollet, Snusmumrikken, Snorkfrøken og Sniff. De har fått et farlig oppdrag: Mummidalen trues av et vulkanutbrudd og Mummitrollet må hjelpe Snusmumrikken å føre ildånden tilbake til vulkanens dyp. Mummitrollet og vennene hans tar fatt på den viktige oppgaven.

Illustrasjonen til Mummimamma lengter hjem er hentet fra en episode der Mummimamma lider av hjemlengsel, men hun finner en kreativ måte å reise tilbake til Mummidalen. Et magisk veggmaleri får Mummimamma i sin makt og hun må kjempe for å finne veien tilbake til familien sin.

Seriens andre sesong er en fortsettelse på Mummitrollets oppvekst og sesongen fokuserer på Mummifamiliens nye utfordringer. Seriens første sesong i 13 episoder, ble vist i Finland i 2019 og den andre sesongen fortsetter i mars i 2020. Arbeidet på den tredje og fjerde sesongen har allerede begynt.

Mummidalen sesong 1 blir å se på norsk TV
Gutsy Animations sendte nylig ut en pressemelding hvor det stod at Mummidalen sesong 1 lanseres i Norge høsten 2020 på NRK Super, og serien vil også være tilgjengelig på NRK Super TV og NRK TV. Sesong 1 og 2 av den animerte serien vil være tilgjengelig digitalt og på DVD i hele Norden i desember 2020 gjennom en avtale med SF Studios. Mummidalen vil også være tilgjengelig på SF Studios' SVOD-plattform SF Kids i Sverige, Norge og Danmark.

Mummidalen-krusene avviker stilmessig fra Arabias og Tove Janssons opprinnelige illustrasjoner, ettersom den er basert på den tredimensjonale animasjonsserien. I 2019 ble Den siste dragen, Den gylne halen, Trollvinter og Hufsas natt lansert. Nyhetene i 2020 er Snusmumrikken og ildånden og Mummimamma lengter hjem.

Kort om animasjonsserien Mummidalen
Det finske selskapet Gutsy Animations og seriens kunstneriske leder, Marika Makaroff, står for produksjonen av animasjonsserien Mummidalen. Animasjonsserien er regissert av Oscar®-belønnede Steve Box, og Mark Huckerby og Nick Ostler står for manus. Mummidalen-serien finnes allerede på engelsk, japansk, finsk, svensk og samisk, og seriens rekkevidde er allerede over 1,5 millioner. Seriens globale distributør PGS, har solgt serien til over 30 land.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.